Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για τα «μέτρα στήριξης» των ροδακινοπαραγωγών που ανακοίνωσε η ΕΕ
23/08/14

Ο εμπαιγμός ΕΕ και κυβέρνησης προς τους ροδακινοπαραγωγούς δεν έχει όριο, αφήνοντάς τους στο έλεος της καταστροφής και επιβεβαιώνοντας την εξαπάτηση για την αναπλήρωση του εισοδήματός τους από την ΕΕ. Τα ψίχουλα της κοροϊδίας (317.215 ευρώ αντί για 40 εκατ. για την Ελλάδα)  η ΕΕ τα ονομάζει «μέτρα στήριξης» και παραπέμπει τις απαντήσεις  στην αγωνία των αγροτοπαραγωγών μετά από 2 εβδομάδες, όταν μεγάλο μέρος της παραγωγής θα έχει σαπίσει, ενώ μπορεί άμεσα να διατεθεί σε λαϊκές ανάγκες ή ακόμη να μεταποιηθεί (χυμός, κομπόστα, μαρμελάδα).

Καλούμε την κυβέρνηση εδώ και τώρα  να προβεί στη  συγκέντρωση  της αδιάθετης παραγωγής ροδακίνων, δίνοντας  τουλάχιστον τις περυσινές τιμές στους παραγωγούς, που έχουν ήδη ξοδέψει ώρες εργασίας και χρήματα για τα αγροτικά εφόδια (λιπάσματα, φυτοφάρμακα, συλλεκτικά κ.ά), προκειμένου  να διατεθεί σε νοσοκομεία, στρατό, ανέργους, απόρους κ.α, αλλά και για μεταποίηση.

Ταυτόχρονα η μικρομεσαία αγροτιά, με βάση την πείρα της για το ρόλο της ΕΕ, χρειάζεται να εντείνει τον αγώνα της ενάντια στην πολιτική της και τα κόμματα που την υπηρετούν.

 
 
 
 
JSN ImageShow by JoomlaShine.com
 
Copyright © 2011 kke.gr