Δελτίο Τύπου από τη συνάντηση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα με την Ομοσπονδία Εργαζομένων Βιομηχανιών Ζάχαρης Ελλάδος
01/04/16

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε σήμερα, με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Βιομηχανιών Ζάχαρης, αποτελούμενη από τους: Βαρκάκη Χριστόδουλο, Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Βιομηχανιών Ζάχαρης Ελλάδος, Αγαπίου Ηλία, Πρόεδρο Συλλόγου Εργαζομένων Αποφοίτων ΤΕΙ ΟΕΒΖΕ, Μπιμπισίδη Ευάγγελο, Πρόεδρο Συλλόγου Εργαζομένων Εργοστασίου Ορεστιάδας και Γραμματέα της ΟΕΒΖΕ και Στράντζαλη Στέργιο, Πρόεδρο Εργαζομένων Εργοστασίου στο Πλατύ Ημαθίας. Στη συνάντηση συμμετείχε ακόμη ο Διονύσης Αρβανιτάκης, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής της ΚΕ του ΚΚΕ.

Οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν το Δημήτρη Κουτσούμπα για την έλλειψη χρηματοδότησης και την ανησυχία τους για την πορεία των εργοστασίων. Η εταιρεία οφείλει πολλά χρήματα στους τευτλοκαλλιεργητές, με αποτέλεσμα να διστάζουν να καλλιεργήσουν, φοβούμενοι ότι δε θα πληρωθούν ούτε για τη φετινή παραγωγική περίοδο. Έχουν αμφιβολίες για το τι θα κάνει η κυβέρνηση, η οποία όμως έχει αναθέσει το πρόβλημα αποκλειστικά στη δικαιοδοσία της Τράπεζας Πειραιώς. Τόνισαν τους φόβους τους για επικείμενες απολύσεις και ζήτησαν τη στήριξη του κόμματος και σε μια τέτοια εξέλιξη.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε ότι το ΚΚΕ βλέπει το συγκεκριμένο ζήτημα από την πλευρά του τι συμφέρει τους εργαζόμενους, τους αγρότες τευτλοπαραγωγούς και ευρύτερα το λαό, ως καταναλωτή, και όχι τι συμφέρει την καπιταλιστική κερδοφορία. Τους επεσήμανε ότι οι παραγωγικές δυνατότητες στην Ελλάδα είναι τεράστιες και η καλλιέργεια των τεύτλων αναδεικνύει ότι η πρωτογενής παραγωγή - που όλοι κόπτονται - είναι υποταγμένη στη βιομηχανία, στις τράπεζες, στους επιχειρηματικούς ομίλους και στις δεσμεύσεις με την ΕΕ. Η παραγωγή των τεύτλων στην Ελλάδα και τα εργοστάσια ζάχαρης μπορούν να εξασφαλίσουν πλήρη αυτάρκεια της χώρας μας σε ζάχαρη και να μη γίνονται εισαγωγές προϊόντων τα οποία μπορούν και παράγονται στην Ελλάδα. Οι συνέπειες από το κλείσιμο των εργοστασίων αφορούν και την αγροτιά και κυρίως τους εργαζόμενους και από ένα τέτοιο ενδεχόμενο επιπλέον θα αυξηθεί το πρόβλημα των εισαγωγών στην Ελλάδα, άρα και το πρόβλημα της τιμής της ζάχαρης. Η κυβέρνηση επομένως έχει πλήρη ευθύνη για το ποιες θα είναι οι εξελίξεις.

Τέλος τους διαβεβαίωσε ότι το ΚΚΕ θα στηρίξει τον αγώνα τους και τους ενημέρωσε ότι το κόμμα, μόνο μέσα στο 2016, έχει κάνει 2 επίκαιρες ερωτήσεις για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης.

 

 
 
 
 
JSN ImageShow by JoomlaShine.com
 
Copyright © 2011 kke.gr