Αγρότες

article thumbnailΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΚΙΛΕΛΕΡ

Η ΚΕ του ΚΚΕ, 109 χρόνια από την ηρωική εξέγερση των αγροτών του Θεσσαλικού Κάμπου, χαιρετίζει τους αγώνες των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων, που για άλλη μια χρονιά βρέθηκαν σε σύγκρουση με την αντιλαϊκή π  .... 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ε.Ο ΤΟΥ ΚΚΕ: Ερώτηση για την απόφαση του Δικαστηρίου της ΕΕ που αυξάνει τη φορολόγηση στο τσίπουρο και την τσικουδιά (19/07/2019)
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΚΙΛΕΛΕΡ (06/03/2019)
Δελτίο Τύπου από τη συνάντηση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα με την Ένωση Αγροτών Γιαλοχωρίων Καβάλας (10/06/2017)
Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για την καταδίκη 3 στελεχών του αγροτικού κινήματος (04/04/2017)
Μήνυμα της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 107 χρόνια από την εξέγερση του Κιλελέρ (05/03/2017)
Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στο πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο (14/02/2017)
Δηλώσεις του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στο μπλόκο των αγροτών στην Κυράτσα (28/01/2017)
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ : Για τα προβλήματα στις καλλιέργειες από τις βροχοπτώσεις στη Θεσσαλία (24/05/2016)
Δελτίο Τύπου από τη συνάντηση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα με την Ομοσπονδία Εργαζομένων Βιομηχανιών Ζάχαρης Ελλάδος (01/04/2016)
Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για την εισαγγελική παραγγελία κατά των αγροτικών κινητοποιήσεων (25/02/2016)
Επίσκεψη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στα μπλόκα των αγροτών
07/02/14

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας επισκέφθηκε σήμερα, Παρασκευή 7/2, τα μπλόκα των αγωνιζόμενων αγροτών στη Νίκαια και το Αερινό Μαγνησίας.

Στο μπλόκο της Νίκαιας έκανε την ακόλουθη τοποθέτηση στα ΜΜΕ :

«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, στο μπλόκο της Νίκαιας, για να εκφράσουμε για μια ακόμη φορά την αμέριστη αλληλεγγύη, τη συμπαράσταση του ΚΚΕ, στους αγωνιζόμενους αγρότες.

Ο αγώνας είναι δίκαιος, πρέπει να συνεχιστεί. Υποστηρίζουμε τα αιτήματα των αγροτών, έτσι όπως τα κατέληξε η συντονιστική επιτροπή των μπλόκων, θα πρέπει αυτά τα αιτήματα να γίνουν πράξη.

Θεωρούμε ότι εδώ μέσα σ' αυτούς τους αγώνες θα πρέπει να οικοδομείται η μεγάλη λαϊκή συμμαχία που έχει ανάγκη ο τόπος. Μια συμμαχία που δεν θα χωρίζει τους ανθρώπους, τους αγρότες, τους άλλους εργαζόμενους, ανάλογα με το τι δουλειά κάνουν ή σε ποιο κλάδο ανήκουν, ούτε με το ποιες ήταν οι πολιτικές τους πεποιθήσεις μέχρι χτες, αλλά θα πρέπει να τους ενώνει σε έναν κοινό αγώνα ενάντια στα μονοπώλια, ενάντια στις αντιλαϊκές κυβερνήσεις, ενάντια σ' αυτούς που έχουν την πραγματική εξουσία, ενάντια στην ΕΕ, που όλα αυτά τα χρόνια ξεκλήριζε την αγροτιά ή έκανε τέτοιες προσπάθειες με τα μέτρα που έπαιρνε, αλλά για μια ακόμη φορά με την ΚΑΠ 2014 - 2020, θέλει να δώσει το τελειωτικό χτύπημα.

Θα ήθελα επίσης να πω το εξής: Μοιάζει περισσότερο με κοροϊδία, με στάχτη στα μάτια του λαού, οι χτεσινές προτάσεις της κυβέρνησης για τα λογιστικά βιβλία, που δήθεν από 10.000 ευρώ εισόδημα θα πάει στις 15.000 για τους αγρότες, ώστε να μην τα κρατάνε όσοι έχουν μέχρι αυτό το ποσό. Υποστηρίζουμε και έχουν δίκιο οι Έλληνες αγρότες όταν ζητάνε 40.000 ευρώ να είναι το όριο, προσαυξημένο κατά 5000 για κάθε παιδί. Όπως επίσης δεν θεωρούμε ότι έχει καμιά σχέση με την πραγματικότητα η πρόταση ότι δήθεν δεν θα κρατάνε λογιστικά βιβλία, αλλά μια μεγάλη μερίδα -η πλειοψηφία των αγροτών- θα πρέπει να δίνει συγκεντρωμένα τα παραστατικά μια φορά το χρόνο. Αυτό σημαίνει στην ουσία πάλι ύπαρξη λογιστικών βιβλίων, αποδείξεων, διότι θα αναγκάζονται να έχουν λογιστές, φοροτεχνικούς, θα πληρώνουν δηλαδή γι' αυτό.

Υποστηρίζουμε το αίτημα που λέει ότι πρέπει να καταργηθεί ο φόρος στην ελληνική αγροτιά που, απ' το πρώτο ευρώ που εισπράττει ο Έλληνας αγρότης, θα πρέπει επί τόπου να πληρώνει 13% φόρο. Θα πρέπει να καταργηθεί και εδώ θα πρέπει να υπάρξει όριο για οικογενειακό εισόδημα τουλάχιστον 20.000 ευρώ και προσαυξημένο κατά 5000 για κάθε παιδί. Μέχρι εκεί πρέπει να είναι αφορολόγητο εντελώς.

Ταυτόχρονα, αιτήματα όπως να μη γίνει καμιά κατάσχεση, να μην υπάρχει καμία δίωξη αγρότη που δεν έχει να πληρώσει, να μη γίνει κανένας πλειστηριασμός σε κατοικία ή σε χωράφι, τουλάχιστον μέχρι του ποσού αντικειμενικής αξίας 300.000 ευρώ. Να υπάρξει εδώ και τώρα κούρεμα δανείων 30%, για δάνεια που επίσης φτάνουν μέχρι τις 300.000 ευρώ. Θα πρέπει να υπάρξει αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως το κάνουν για τους εφοπλιστές για παράδειγμα, και για τους Έλληνες αγρότες. Θα πρέπει να υπάρξουν κατώτερες εγγυημένες τιμές, που να εξασφαλίζουν και το κόστος παραγωγής, αλλά και να του δίνουν ένα εισόδημα, όχι αξιοπρεπές -σήμερα λέμε ένα εισόδημα επιβίωσης, γιατί δυστυχώς εκεί έχουμε φτάσει. Κι απ' αυτή την άποψη καλούμε κι απ' αυτή τη συγκέντρωση σε συμπαράταξη και αλληλεγγύη όλους τους εργαζόμενους, εργατικά σωματεία, εργατικά κέντρα, ομοσπονδίες, εργαζομένων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, ανέργων, γυναικών, νέων, επαγγελματοβιοτεχνών σ' αυτό τον αγώνα. Να είναι αλληλέγγυοι με τον αγώνα που δίνει η μικρή, η μεσαία, η φτωχή αγροτιά σήμερα στην πατρίδα μας για την επιβίωσή της».

 

 
 
 
 
JSN ImageShow by JoomlaShine.com
 
Copyright © 2011 kke.gr