Συνάντηση αντιπροσωπείας του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής της ΚΕ του ΚΚΕ με αντιπροσωπεία της Ένωσης Κυπρίων Αγροτών
11/11/15

Συνάντηση είχε αντιπροσωπεία του τμήματος Αγροτικής Πολιτικής της ΚΕ του ΚΚΕ, αποτελούμενη από τον Διονύση Αρβανιτάκη μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνο του τμήματος και τον Αντώνη Ραλλάτο, μέλος του τμήματος, με αντιπροσωπεία της Ένωσης Κυπρίων Αγροτών (Ε.Κ.Α.), αποτελούμενη από τον Γενικό Γραμματέα της, Πανίκο Χάμπα και τον Επαρχιακό Γραμματέα Λευκωσίας - Κερύνειας και μέλος της Κεντρικής Γραμματείας της ΕΚΑ Χρίστο Κουρτελλάρη, μέλη της ΚΕ του ΑΚΕΛ, τη Δευτέρα  9 Νοέμβρη 2015.

Στη συνάντηση έγινε ανταλλαγή απόψεων για τις εξελίξεις στην αγροτική παραγωγή και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίοι αγρότες στις δύο χώρες. 

Κοινή διαπίστωση ήταν ότι η καπιταλιστική ΕΕ, η πολιτική των κυβερνήσεων των κρατών μελών της με εργαλείο της ΚΑΠ, έχουν επιφέρει τα ίδια αποτελέσματα,  παρά  τα όποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των οικονομιών των δυο χωρών: καταστροφή παραγωγικών δυνάμεων, ενίσχυση της κυριαρχίας των μονοπωλίων ιδιαίτερα στην κτηνοτροφική παραγωγή, συγκέντρωση της παραγωγής, εμπορίας και επεξεργασίας  των αγροτικών προϊόντων σε λίγα επιχειρηματικά χέρια.

Αυτές οι εξελίξεις έχουν ως αποτέλεσμα να μεγαλώνουν τις  δυσκολίες επιβίωσης των μικρομεσαίων και ετεροαπασχολούμενων αγροτών και να επιταχύνουν το ξεκλήρισμά τους. 

Επίσης τονίστηκε ότι οι αγώνες για την απόκρουση της αντιλαϊκής επίθεσης κυβερνήσεων,  ΕΕ και ΚΑΠ είναι μονόδρομος για την μικρομεσαία αγροτιά σε κοινή δράση με τα αλλά λαϊκά στρώματα και ότι  είναι αναγκαίος ο συντονισμός και η ανταλλαγή πείρας μεταξύ της ΕΚΑ και τις οργανώσεις των μικρομεσαίων αγροτών στην Ελλάδα (ΠΑΣΥ, Ομοσπονδίες, Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων) που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις.

Οι δυο αντιπροσωπείες συμφώνησαν στην ανάγκη συνέχισης των συναντήσεων και ενίσχυσης  της συνεργασίας.

Οι δυο αντιπροσωπείες εξέφρασαν την αμέριστη στήριξή τους στους αγώνες  σε Ελλάδα και Κύπρο ενάντια στην ΕΕ και την ΚΑΠ.

 
 
 
 
JSN ImageShow by JoomlaShine.com
 
Copyright © 2011 kke.gr