Διεθνή

article thumbnailΑνακοίνωση της Γραμματείας της Ευρωπαϊκής Κομμουνιστικής Πρωτοβουλίας

Η ελπίδα βρίσκεται στην πάλη των λαών για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας! Σημαντική παρέμβαση πραγματοποιεί η "Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική πρωτοβουλία", μπροστά στην επικείμενη συνάντηση των  .... 

article thumbnailΨήφισμα της Ευρωπαϊκής Κομμουνιστικής Πρωτοβουλίας για τα εβδομηντάχρονα της αντιφασιστικής νίκης των λαών

H Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Πρωτοβουλία κατά τη συνεδρίαση της Γραμματείας της, στην Αθήνα στις 8/9, προχώρησε στην έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος για την 70η επέτειο της Μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών: «Πρ  .... 

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για τη νέα επίθεση στην Αίγυπτο (26/05/2017)
Ανακοίνωση του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ [23/5/2017] (23/05/2017)
Δελτίο Τύπου από τη συνάντηση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα με το βουλευτή & επικεφαλής του Κοινού Ψηφοδελτίου στη βουλή του Ισραήλ Αϊμαν Αουντε (22/05/2017)
Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου -Συνεχίζεται η απαράδεκτη στοχοποίηση στελεχών του ΚΚΕ για την πολιτική δράση τους (16/05/2017)
Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου - Το ΚΚΕ καταδικάζει τη σύλληψη και φυλάκιση στελεχών του ΚΕΚΡ (11/05/2017)
Ανακοίνωση του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ - Άμεση απελευθέρωση των χιλιάδων Παλαιστινίων από τις Ισραηλινές Φυλακές (18/04/2017)
Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στην επίθεση των ΗΠΑ στη Συρία (11/04/2017)
Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για τις επιθέσεις στην Αίγυπτο (10/04/2017)
Δελτίο Τύπου - Παράσταση διαμαρτυρίας στην τουρκική πρεσβεία ενάντια στην απαγόρευση συγκέντρωσης του ΚΚ Τουρκίας στην Κωνσταντινούπολη (07/04/2017)
Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για την επίθεση των ΗΠΑ στη Συρία (07/04/2017)
Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου -Συνεχίζεται η απαράδεκτη στοχοποίηση στελεχών του ΚΚΕ για την πολιτική δράση τους
16/05/17

Στις 16 Μάη 2017, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Πιοτρ Ποροσένκο, που αναδείχτηκε στον προεδρικό θώκο μετά την πραξικοπηματική ανατροπή του προκατόχου του, έχοντας και την ενεργή στήριξη ακόμη και φασιστικών δυνάμεων, επικύρωσε λίστα κυρώσεων σε βάρος πάνω από 1000 φυσικών προσώπων, από δεκάδες χώρες του κόσμου, μεταξύ αυτών και κατά 3 στελεχών του ΚΚΕ και συγκεκριμένα του Σωτήρη Ζαριανόπουλου, ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Γιώργου Λαμπρούλη, βουλευτή του ΚΚΕ και αντιπροέδρου της ελληνικής βουλής και του Γιώργου Μαγγανά, στελέχους του ΚΚΕ.

Τα στελέχη του ΚΚΕ, στοχοποιούνται για την πολιτική τους δράση, επειδή  επισκέφτηκαν την εμπόλεμη περιοχή του Ντονμπάς, το Νοέμβρη του 2014.

Οι σημερινές ουκρανικές αρχές, εξακολουθούν να βρίσκονται μέσα σε μια εθνικιστική παράκρουση, αιματοκυλούν τον λαό της χώρας τους στην περιοχή του Ντονμπάς, προχωρούν σε καταστροφές και βανδαλισμούς σε βάρος αντιφασιστικών και σοβιετικών μνημείων, απαγορεύουν πολιτικά κόμματα, μεταξύ αυτών και το ΚΚ Ουκρανίας, προχωρούν στην αποκατάσταση και δικαίωση των Ουκρανών ναζιστών, προωθούν την ενσωμάτωση της Ουκρανίας στις ιμπεριαλιστικές ενώσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, προκαλώντας με τις ενέργειές τους την «αποσυναρμολόγηση» της ίδιας τους της χώρας.

Η απαράδεκτη απόφαση του Προέδρου της Ουκρανίας σε βάρος των στελεχών του ΚΚΕ, είναι μια ακόμη «πινελιά» στο παραπάνω αποκρουστικό τοπίο, στο οποίο τον περασμένο Φλεβάρη έτρεξε να λάβει θέση και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλ. Τσίπρας, προς ικανοποίηση επιχειρηματικών κι ευρωατλαντικών συμφερόντων.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει τεράστιες ευθύνες για τη στήριξη που παρέχει στην αντιδραστική κυβέρνηση του Κιέβου, την ώρα που αυτή, εκτός των άλλων, στοχοποιεί στελέχη του ΚΚΕ.

 

 
 
 
 
JSN ImageShow by JoomlaShine.com
 
Copyright © 2011 kke.gr