Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για την κυβερνητική επιτροπή για τους μετανάστες
11/06/09

Η κυβέρνηση, αντί να εξαγγέλλει τη δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης και την εφαρμογή ή τη σύναψη νέων απάνθρωπων και ανεφάρμοστων συμφωνιών επανεισδοχής, οφείλει και πρέπει να  απελευθερώσει την έξοδο στους χιλιάδες μετανάστες προς τις χώρες της ΕΕ, όπως το επιθυμούν και να νομιμοποιήσει τους υπόλοιπους.

Η ΕΕ έχει σοβαρές ευθύνες μαζί με τις ΗΠΑ για τη δημιουργία και τη διόγκωση του μεταναστευτικού προβλήματος.  Η κοινή μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ, την οποία επικαλείται η κυβέρνηση ως απάντηση στο πρόβλημα της μετανάστευσης, δεν είναι τίποτα άλλο παρά η τιμωρία των θυμάτων. Αποτελεί αξιοποίηση του προβλήματος για αποπροσανατολισμό του λαού και λήψη αυταρχικών μέτρων που πλήττουν όλους τους εργαζόμενους. Η φύλαξη των συνόρων από μηχανισμούς της ΕΕ (Frontex) που επιθυμεί η κυβέρνηση με τη συμφωνία ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ, αποτελεί μια άκρως επικίνδυνη εξέλιξη για τα κυριαρχικά και λαϊκά δικαιώματα. 

Όσο οι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί και τα μονοπώλια θα προκαλούν  πολέμους και θα ληστεύουν τις χώρες της Αφρικής και της Ασίας, τόσο το ζήτημα της μετανάστευσης δεν θα αντιμετωπίζεται, αλλά διαρκώς θα μεγαλώνει. Αυτήν την αλήθεια κρύβουν τα κόμματα της ΕΕ και της πλουτοκρατίας, που όλα μαζί υποστηρίζουν την «εξωστρέφεια» του ελληνικού κεφαλαίου και τη συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να νομιμοποιήσει στη συνείδησή του, ούτε να αποδεχθεί, την αντιδραστική επίθεση της κυβέρνησης και συνολικά της ΕΕ κατά των μεταναστών, που εξαπολύεται στο όνομα της ασφάλειας.

Το ΚΚΕ καλεί τους Έλληνες εργαζόμενους και τους μετανάστες να δράσουν από κοινού για να αντιμετωπίσουν τον κρατικό αυταρχισμό, τα κυκλώματα εκμετάλλευσης, την πολύμορφη δράση μηχανισμών που καλλιεργούν το μίσος και το ρατσισμό με πρόσχημα τα φαινόμενα υπερσυγκέντρωσης εξαθλιωμένων μεταναστών σε διάφορες περιοχές για τη δημιουργία έκρυθμων καταστάσεων, ώστε να τις αξιοποιούν για να δικαιολογούν τα αντιδραστικά τους σχέδια. Για να δημιουργηθούν άμεσα ανθρώπινοι και  αξιοπρεπείς χώροι φιλοξενίας όπου θα παρέχεται ιατροφαρμακευτική φροντίδα, δωρεάν σίτιση και στέγαση, διερμηνεία και νομική αρωγή για τη διατύπωση των αιτημάτων τους.

Τα δικαιώματα και η ασφάλεια των ελλήνων εργαζομένων κινδυνεύουν από τον ίδιο εχθρό που δημιουργεί τη μετανάστευση και εκμεταλλεύεται και μετανάστες και έλληνες εργάτες. Είναι οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, οι οργανισμοί και τα κόμματα που τους υπηρετούν.

 
 
 
 
JSN ImageShow by JoomlaShine.com
 
Copyright © 2011 kke.gr