Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για την ποινικοποίηση της απεργίας των ναυτεργατών
22/06/10

Αποτελεί πρόκληση κατά των ναυτεργατών και συνολικά κατά των εργαζομένων η δικαστική απόφαση που κηρύσσει για μια ακόμα φορά ως παράνομη και καταχρηστική την απεργία που κήρυξαν τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΟΝ. Σηματοδοτεί την ποινικοποίηση του απεργιακού δικαιώματος και της πάλης κατά του εργασιακού - ασφαλιστικού εγκλήματος, κατά του Μνημονίου.

Και αυτή η απόφαση του δικαστηρίου είναι απροσχημάτιστα άδικη, αποκαλύπτει τον ταξικό ρόλο της δικαιοσύνης και το θλιβερό ρόλο δικαστών που ορίζουν και μετρούν το δίκιο και το νόμιμο με βάση τις επιδιώξεις των εφοπλιστών και της κυβέρνησης.

Το ΚΚΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους, το λαό και τη νεολαία να εκφράσουν πιο αποφασιστικά την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους ναυτεργάτες και στα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία που δέχονται τη λυσσαλέα επίθεση των εφοπλιστών, των μεγαλοξενοδόχων, της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων και μηχανισμών που τους υπηρετούν.

Όλοι αύριο στην απεργία και στην περιφρούρηση των απεργιακών κινητοποιήσεων. Η τρομοκρατία και οι απειλές να μην περάσουν.

Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη!

 
 
 
 
JSN ImageShow by JoomlaShine.com
 
Copyright © 2011 kke.gr