Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για τις εξαγγελίες του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών για τα προγράμματα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις
21/05/09
Άλλο ένα προεκλογικό πυροτέχνημα εξαγγέλθηκε από τον υπουργό οικονομίας Γ. Παπαθανασίου. Η κυβέρνηση της ΝΔ, 20 μέρες πριν από τις ευρωεκλογές, προσπαθεί να υφαρπάξει την ψήφο των αυτοαπασχολουμένων και μικρών ΕΒΕ με  ένα νέο πρόγραμμα ενίσχυσης των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ. Το νέο πρόγραμμα, παρά τις πομπώδεις ανακοινώσεις, δεν πρόκειται να βελτιώσει την κατάσταση των εκατοντάδων χιλιάδων μικρών επιχειρήσεων της χώρας που βρίσκονται για τα καλά μέσα στην δίνη της οικονομικής κρίσης.
Έχει τα ίδια αρνητικά χαρακτηριστικά που είχαν και όλα τα προηγούμενα ευρωπαϊκά προγράμματα.
Απευθύνονται μόνο σε 17.000 ΜΜΕ (περίπου το 2% του συνόλου)
Το εύρος απασχόλησης, 0-50 εργαζόμενοι, είναι τέτοιο που, από ότι δείχνει η προηγούμενη εμπειρία, διευκολύνει τις μεσαίες επιχειρήσεις και αποκλείει πρακτικά τις επιχειρήσεις με 0-3 εργαζομένους που αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία.
Δεν δίνει διέξοδο στα βασικά προβλήματα των μικρών επιχειρήσεων που έχουν την ρίζα τους στην επέκταση των μεγάλων επιχειρήσεων και των μονοπωλίων, και σήμερα βρίσκονται σε ακόμα δυσκολότερη θέση εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.
Τέτοια μέτρα, δήθεν στήριξης των ΜΜΕ - στην πράξη ενός μικρού τμήματος κύρια μεσαίων επιχειρήσεων - αποτελούν κοροϊδία για τους ΕΒΕ γιατί:
Η κυβέρνηση εξήγγειλε 1 δις για προγράμματα και την ίδια στιγμή αρνείται να χρηματοδοτήσει τον ΟΑΕΕ που βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας με 500 εκ προϋπολογισμένο έλλειμμα για το 2009.
Βιάζεται να ανακοινώσει ευρωπαϊκά προγράμματα την προεκλογική περίοδο και κρύβει ότι αμέσως μετά τις εκλογές η εισφορά στον ΟΑΕΕ θα είναι κατά 16% υψηλότερη από το προηγούμενο δίμηνο.
Ότι τα νέα φορολογικά μέτρα για την κάλυψη των δημοσίων ελλειμμάτων θα βγουν από τα συρτάρια την επόμενη των εκλογών.
Οι αυτοαπασχολούμενοι δεν πρέπει να ξεγελαστούν για μια ακόμα φορά ότι παίρνονται μέτρα για την ενίσχυσή τους. Οι πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συναποφασίστηκαν και εφαρμόστηκαν με ζήλο από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, είναι που γιγάντωσαν τα πολυκαταστήματα και τα σουπερμάρκετ. Αυτές οι πολιτικές που σιγοντάρισαν και ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και ο ΛΑΟΣ έχουν τη συμβολή τους για την οικονομική κρίση.
Μόνο η ψήφος των αυτοαπασχολουμένων στο ΚΚΕ μπορεί σήμερα να ανοίξει ρήγματα στον δικομματισμό. Μπορεί αύριο να διευκολύνει τους αγώνες τους για την ανατροπή της αντιλαϊκής φιλομονοπωλιακής πολιτικής που εφαρμόζεται στην πλάτη τους.
 
 
 
 
JSN ImageShow by JoomlaShine.com
 
Copyright © 2011 kke.gr