ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΑΝΑΠΑΛΑΙΩΣΗΣ - ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΚΛΑΣΙΚΟΥ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ (οδός Σινοπούλου 41)
25/07/19
Έχουν ξεκινήσει και προχωρούν οι εργασίες αναπαλαίωσης - διαμόρφωσης του χώρου του ισογείου του νεοκλασικού διατηρητέου κτιρίου του Κόμματος στον Πύργο (οδός Σινοπούλου 41), που είναι δωρεά του Ηλείου κομμουνιστή, Αντώνη Αντωνακόπουλου, εξέχοντα, επιφανούς επιστήμονα και πανεπιστημιακού δασκάλου και της Γαλλίδας συντρόφου του, Louide Bailly, ελληνίστριας και αγωνίστριας για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Στο χώρο αυτό θα δημιουργηθεί και θα λειτουργήσει, όπως ήταν η επιθυμία των δωρητών μας, βιβλιοθήκη - αναγνωστήριο, που θα περιλαμβάνει την πλούσια βιβλιοθήκη του Αντ. Αντωνακόπουλου, με όλα τα ανεκτίμητης αξίας συγγράμματα και τα άλλα σημαντικά έργα του, για να διδάσκονται και να μορφώνονται οι νεότερες γενιές από το έργο και τη δράση τέτοιων συντρόφων.

Ο χώρος αυτός θα αποτελεί κέντρο πολιτιστικής, ιστορικής και πολιτικής αναφοράς, όχι μόνο για την πόλη του Πύργου αλλά και την ευρύτερη περιοχή.

Είναι ευπρόσδεκτη για το Κόμμα μας οποιαδήποτε προσφορά εγγράφων, αρχειακού υλικού και οποιουδήποτε άλλου στοιχείου, που σχετίζεται με τη ζωή, τη δράση του και το έργο των παραπάνω συντρόφων μας.

Γι' αυτό καλούμε τους Ηλείους να βοηθήσουν στη συγκέντρωση αυτού του υλικού.

 
 
 
 
JSN ImageShow by JoomlaShine.com
 
Copyright © 2011 kke.gr