ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ σ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (ΤΑΚΗ) ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
09/07/18

Το ΚΚΕ με βαθιά θλίψη αποχαιρετά τον παλαίμαχο κομμουνιστή και μαχητή του ΔΣΕ σ. Μαργαρίτη (Τάκη) Οικονόμου, που «έφυγε» σήμερα από τη ζωή.

Ο σ. Τάκης Οικονόμου γεννήθηκε το 1930 στον Πλάτανο Αλμυρού Βόλου, γιος αγροτικής οικογένειας. Από πολύ νέος, στα 17 του χρόνια, εντάχθηκε στις γραμμές του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, με το ψευδώνυμο Τόμσον και κατά τη συμμετοχή του στις μάχες του ΔΣΕ τραυματίστηκε τρεις φορές, με τον τελευταίο και σοβαρότερο τραυματισμό του στην κορυφαία μάχη του Γράμμου. Κατά την τρίχρονη εποποιία του ΔΣΕ, ο σ. Τάκης Οικονόμου οργανώθηκε, το 1947, στο ΚΚΕ, το οποίο υπηρέτησε με μαχητική αυταπάρνηση και αφοσίωση έως το τέλος της ζωής του, τιμώντας τον τίτλο του μέλους και του στελέχους του Κόμματος.

Για την αγωνιστική του ιδεολογία και δράση ο σ. Τ. Οικονόμου οδηγήθηκε, μετά την υποχώρηση του ΔΣΕ, στην πολιτική προσφυγιά, στη Λαϊκή Δημοκρατία της Ρουμανίας, όπου έζησε για 30 χρόνια, μέχρι τον επαναπατρισμό του, το 1983. Έκτοτε συνέδραμε με συνέπεια σε όλες τις πολιτικές μάχες του Κόμματος, ενώ ακόμα εργάστηκε για πολλά χρόνια στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, στον Περισσό.

Το ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Η κηδεία του θα γίνει από τον Άγιο Αθανάσιο, στον Πλάτανο Αλμυρού, την Κυριακή 8 Ιούλη και ώρα 11.30 το πρωί.

 
 
 
 
JSN ImageShow by JoomlaShine.com
 
Copyright © 2011 kke.gr