Ανακοίνωση του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ [23/5/2017]
23/05/17

Το ΚΚΕ καταδικάζει την κρατική καταστολή σε βάρος φτωχών αγροτών και εργατών γης στην Καλκούτα

Το ΚΚΕ καταδικάζει τη βάρβαρη επίθεση των δυνάμεων καταστολής σε βάρος μαζικών οργανώσεων των φτωχών αγροτών και των εργατών γης στην Καλκούτα, Ινδία, χθες (22/5). Οι συγκεντρωμένοι, που είχαν τη στήριξη του Κομμουνιστικού Κόμματος Ινδίας (Μαρξιστικό) και του Αριστερού Μετώπου της Δυτικής Βεγγάλης,  διεκδίκησαν μέτρα ανακούφισης και πορευτήκαν μέχρι την έδρα της κρατιδιακής κυβέρνησης για να παραδώσουν υπόμνημα με τα αιτήματα τους. Οι δυνάμεις καταστολής εξαπέλυσαν επίθεση καταστολής, χτυπώντας τη διαδήλωση και δημοσιογράφους, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό 900 διαδηλωτών εκ των οποίων οι 100 είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Η κυβέρνηση του «Κογκρέσου του Τριναμοολ», που εκφράζει τα συμφέροντα ντόπιων και ξένων μονοπωλίων στο κρατίδιο, από το 2011 που ανέλαβε τη διακυβέρνηση, έχει προχωρήσει σε άγρια καταστολή σε βάρος του κομμουνιστικού και του λαϊκού κινήματος  με εκατοντάδες νεκρούς.

Το ΚΚΕ καταδικάζει την αντιλαϊκή κυβέρνηση της Δυτικής Βεγγάλης και τα μέτρα καταστολής σε βάρος του λαϊκού κινήματος. Για μια ακόμα φορά εκφράζει τη διεθνιστική αλληλεγγύη του στο αγωνιστικό αγροτικό κίνημα της Ινδίας, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ινδίας (Μαρξιστικό) και το Κομμουνιστικό Κόμμα Ινδίας.

 
 
 
 
JSN ImageShow by JoomlaShine.com
 
Copyright © 2011 kke.gr