ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ [10/5/2019]
10/05/19

Φίλες και Φίλοι

Συντρόφισσες και Σύντροφοι

Αυτές τις μέρες που ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ έχουν στήσει άλλον έναν αποπροσανατολιστικό καβγά στη Βουλή, για να κρύψουν τις πραγματικές τους συγκλίσεις, εμείς δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για να φτάσει παντού και δω στην Ελευσίνα, στο Θριάσιο, το κάλεσμα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας.

ΚΚΕ ισχυρό παντού για να κάνουμε την πραγματική διαφορά! Αυτό είναι το ένα και το μοναδικό μήνυμα που πρέπει να φτάσει μαζί με το ψηφοδέλτιο σε κάθε εργατικό, λαϊκό σπίτι και δω στην Ελευσίνα, τις μέρες, τις ώρες που απομένουν μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες.

Φίλες και Φίλοι

Συντρόφισσες και Σύντροφοι

Τρεις μέρες τώρα, κι ενώ βρισκόμαστε δύο εβδομάδες ως τις εκλογές, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ πετάνε συνεχώς τη μπάλα στην εξέδρα, γιατί, αν εμφανιστούν στο γήπεδο, θα αποκαλυφτεί αυτό, που κατά βάθος το γνωρίζουν οι εργαζόμενοι, πως Τσίπρας και Μητσοτάκης παίζουν στην ίδια ομάδα, φοράνε την ίδια φανέλα, αυτή των συμφερόντων του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Γι΄ αυτό τρεις μέρες τώρα στη Βουλή για να λερώσουν τη φανέλα, για να κρύψουν τις στρατηγικές τους συγκλήσεις στα κρίσιμα για τη ζωή του λαού, ζητήματα, πετάνε λάσπη ο ένας στον άλλο. Το έργο το έχουμε ξαναδεί οι πρωταγωνιστές αλλάζουν, το σενάριο παραμένει το ίδιο.

 • Πώς αλλιώς να κρύψουν ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ, ότι όταν μιλάνε για ανάπτυξη, για επενδύσεις και ανταγωνιστικότητα, μιλούν για την καπιταλιστική ανάπτυξη που επιβάλει, οι πολλοί, οι εργάτες, οι άνθρωποι του μόχθου, οι νέοι, να τσακίζονται για τα κέρδη των λίγων;

 • Πώς αλλιώς να κρύψουν, ότι τα «προοδευτικά μέτωπα» ενάντια στην άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη του ΣΥΡΙΖΑ, και η «περισσότερη Ευρώπη» της ΝΔ, βγάζουν λάδι αυτή την αντιδραστική καπιταλιστική ένωση, στα επιτελεία της οποίας όλες οι κυβερνήσεις - και η "αριστερή" κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ - έχουν ψηφίσει το 90% των αντιλαϊκών αποφάσεων της;

 • Πώς αλλιώς να κρύψουν, πως όταν μιλούν για τη γεωστρατηγική αναβάθμιση της χώρας, εννοούν και οι δύο, την αναβάθμιση της αστικής τάξης, για αυτό διεκδικούν ο καθένας για λογαριασμό του να υλοποιήσουν τα επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ;

Τρεις μέρες στη Βουλή ακούσαμε για τα κότερα, τις ελίτ, για τους κουμπάρους, τους φίλους εφοπλιστές του καθένα τους, για να κρύψουν ότι μαζί βρίσκονται στο ίδιο κότερο.

 • Στο ίδιο κότερο βρίσκονταν ο ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ, όταν ψήφιζαν την εθελοντική και μάλιστα μειωμένη φορολογία για τους εφοπλιστές.

 • Όταν μαζί ψήφιζαν όλες τις φοροαπαλλαγές για το μεγάλο κεφάλαιο, τις επιδοτήσεις στις μπίζνες των μονοπωλίων.

 • Στο ίδιο κότερο βρίσκονταν, όταν ψήφιζαν μαζί το τρίτο μνημόνιο, όταν ο ένας ψήφιζε κι ο άλλος εφάρμοζε τους μνημονιακούς νόμους, πχ για τον κατώτατο μισθό.

 • Στο ίδιο κότερο βρίσκονταν όταν με χαρά ψήφιζαν το χτύπημα στο δικαίωμα της απεργίας. Είναι λοιπόν και οι δύο οι σκαφάτοι του κεφαλαίου.

Τρεις μέρες στη Βουλή ακούσαμε πολλά για τον αναπληρωτή Υπουργό υγείας του Τσίπρα και την πραγματικά απαράδεκτη, ανήθικη, επίθεση στον υποψήφιο της ΝΔ, άτομο με ειδικές ανάγκες, αλλά δεν ακούσαμε τίποτα για την πολιτική τους που έχει οδηγήσει τα ΑμΕΑ στην απομόνωση, την ανεργία, τη φτώχεια.

Μαζί ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο, όπου υπάρχει η ρητή δέσμευση κάθε χρόνο να πετσοκόβονται περίπου 900 εκατομμύρια ευρώ από τα κονδύλια για την Πρόνοια. Για αυτό δεν λένε κουβέντα για τα πραγματικά προβλήματα των ΑμΕΑ. Γι αυτό τρεις μέρες δεν ακούσαμε κουβέντα για το γεγονός ότι με δική τους ευθύνη, χιλιάδες ΑμεΑ ζουν με την αγωνία αν θα περισώσουν το πενιχρό επίδομα και τη σύνταξη αναπηρίας από το «σφαγείο» των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας, για το ότι η ανεργία στους βαριά ανάπηρους, αλλά ικανούς προς εργασία, ξεπερνά το 95%, για το ότι στα ειδικά σχολεία -όσα λειτουργούν- φοιτούν περίπου 10.000 μαθητές, μειωμένοι κατά 50% σε σχέση με πριν από 10 χρόνια, όταν με βάση τα διεθνή στάνταρντ πάνω από το 10% του συνολικού μαθητικού πληθυσμού έχει ανάγκη Ειδικής Αγωγής, δηλαδή πάνω από 200.000 μαθητές.

Τρεις μέρες στη Βουλή, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, διαγκωνίζονται για το ποιος από τους δύο, μπορεί να δώσει τα περισσότερα ψίχουλα στο λαό.

Ο Τσίπρας; Ο οποίος,

- αφού γονάτισε για 4 και πλέον χρόνια το λαό με τα τρία μνημόνια,

- αφού διατήρησε και διατηρεί στο ακέραιο όλους τους εφαρμοστικούς αντιλαϊκούς νόμους,

- αφού δέσμευσε ως το 2060 τη χώρα με ματωμένα υπερπλεονάσματα...,

Τώρα προεκλογικά, για ευνόητους λόγους, κατέφυγε στη γνωστή τακτική "σου κλέβω 10 και σου επιστρέφω 1";

Ή η ΝΔ; Που μαζί με το ΠΑΣΟΚ

- έβαλαν στο λαό τη θηλιά των μνημονίων,

- ξήλωσαν εργατικές, λαϊκές κατακτήσεις;

Και οι δύο, αναζητούν άλλοθι γιατί τα σχέδια τους για την επόμενη μέρα, είναι βαθιά αντιλαϊκά. Γιατί με τα σχέδιά τους, διατηρούν τα υπερπλεονάσματα και τους μνημονιακούς νόμους, προβλέπουν μέτρα προκλητικής στήριξης του κεφαλαίου.

Κανένα μέτρο έστω μικρής ανακούφισης των εργαζομένων, των συνταξιούχων, δεν θα παίρνονταν, αν δεν υπήρχαν όλα αυτά τα χρόνια οι αγώνες και η πάλη του εργατικού-λαϊκού κινήματος, στους οποίους πρωτοστάτησαν οι κομμουνιστές και άλλοι αγωνιστές. Καμία πραγματική ανάσα δεν πρόκειται να υπάρξει για το λαό όσο παραμένουν οι αιτίες που τον βουλιάζουν στα χρέη, τη φτώχεια και την ανασφάλεια. Αυτές τις αιτίες πρέπει να βάλει ο λαός στο στόχαστρό του, δυναμώνοντας το ΚΚΕ.

Φίλες και Φίλοι

Συντρόφισσες και Σύντροφοι

Εδώ στην Ελευσίνα, στο Θριάσιο, σ' αυτές τις εργατογειτονιές, οι εργάτες, οι άνεργοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, ζητάνε απλά πράγματα:

 • Να έχουν σταθερή δουλειά,

 • Έναν ικανοποιητικό μισθό να μπορούν να ζήσουν,

 • Να μην πληρώνουν για την παιδεία των παιδιών τους,

 • Για την υγεία της οικογένειάς τους,

 • Να ζουν σε ένα ανθρώπινο περιβάλλον.

Και για όλα αυτά, ούτε άκουσαν ούτε πρόκειται να ακούσουν κάτι, από τον Τσίπρα και τον Μητσοτάκη, τους διάφορους βουλευτές τους στη Βουλή, γιατί κανένας τους δεν έχει σχέδιο υπεράσπισης των δικαιωμάτων του λαού. Τα σχέδιά τους είναι κομμένα και ραμμένα στα μέτρα του κεφαλαίου. Για αυτό η ανεργία, η οποία τσακίζει κόκαλα εδώ, στη Δυτική Αττική, όπου βιομηχανικές εγκαταστάσεις έχουν κλείσει ενώ άλλες προχωράνε σε απολύσεις, είτε θα κουκουλώνεται είτε θα ανακυκλώνεται με την μερική απασχόληση.

Σε κάθε περίπτωση όμως, θα αξιοποιείται ως άλλοθι, για να ενισχύονται και να διευκολύνονται οι μεγαλοεπιχειρηματίες, με το γνωστό επιχείρημα, ότι έτσι, θα διαμορφωθεί καλύτερο περιβάλλον για επενδύσεις και θα ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας.

Τα σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ είναι κομμένα και ραμμένα στα μέτρα του κεφαλαίου, για αυτό στους χώρους δουλειάς, επικρατεί ζούγκλα με διαλυμένες εργασιακές σχέσεις και συλλογικές συμβάσεις. Γι αυτό οργιάζει το φαινόμενο των δουλεμπορικών γραφείων εργασίας στην περιοχή, με χιλιάδες εργαζόμενους

 • να δουλεύουν σε διαφορετικούς χώρους εργασίας κάθε φορά,

 • να περιμένουν το βράδυ τηλέφωνο για το πού θα πάνε αύριο,

 • να κάνουν κάποια μεροκάματα το μήνα,

 • να μην δικαιούνται δώρα, επιδόματα, αποζημίωση απόλυσης.

Οι εργάτες, οι άνεργοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, έχουν συνηθίσει να ζουν σε μια εργατούπολη, δίπλα σε εργοστάσια, χαλυβουργίες, ναυπηγεία, τσιμεντοβιομηχανίες, σε διυλιστήρια και εταιρίες υγραερίου. Βλέπουν, πως τα τελευταία χρόνια σ' αυτή εδώ την περιοχή, υπάρχει ραγδαία ανάπτυξη των μεταφορών, αυτές που ακούνε να τις λένε: εταιρίες Λοτζίστικς. Έχουν ακούσει να μιλάνε για τη μετατροπή του Θριάσιου σε δια-μετα-κομιστικό κέντρο, για τον Εμπορευματικό Σταθμό που ετοιμάζονται να κατασκευάσουν, στον οποίο, πέρα από τη διακίνηση, θα γίνεται και συναρμολόγηση προϊόντων για απόκτηση πιστοποίησης παραγωγής ΕΕ. Και έχουν κάθε λόγο, να αναρωτιούνται, πόσο ακόμα θα επιβαρυνθεί αυτή η περιοχή, αφού όλα αυτά σημαίνουν ρυπογόνες δραστηριότητες, μεγαλύτερη περιβαλλοντική μόλυνση και μεγαλώνουν τον κίνδυνο για μεγάλης έκτασης βιομηχανικά ατυχήματα.

Έχουν ζήσει το 2015, τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στον Ασπρόπυργο και δηλητηρίασε όλη την Αθήνα με διοξίνες. Μαθαίνουν για τα δεκάδες εργατικά ατυχήματα που γίνονται κάθε χρόνο. Βλέπουν τον τόπο τους, ο οποίος θα μπορούσε να έχει έναν χώρο πρασίνου, αυτόν, ο οποίος είναι ένα φιλέτο χιλιάδων στρεμμάτων, που ξεκινάει από τον ορεινό όγκο και φτάνει μέχρι την θάλασσα, να παραχωρείται σε εταιρία για να φέρει τις δεξαμενές του διυλιστηρίου δίπλα στις αυλές των σπιτιών τους. Ζουν σε μια πόλη όπου το παραλιακό μέτωπό της είναι κλειστό από τα εργοστάσια και τα ιδιωτικά λιμάνια που διαθέτουν, χωρίς δυνατότητα πρόσβασης του κόσμου στην θάλασσα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, από τον Σκαραμαγκά μέχρι και μετά, τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, σε 16 χιλιόμετρα απόσταση, πέρα από το σημείο που είναι στην παραλία του Ασπροπύργου, υπάρχει πρόσβαση στην θάλασσα μόνο σε δύο μικρά κομμάτια, δεξιά και αριστερά από το λιμάνι της Ελευσίνας. Δεν φτάνει που τα ανοιχτά σημεία στην θάλασσα είναι λίγα, τώρα ακόμα κι αυτά ετοιμάζονται να τα παραχωρήσουν στο κεφάλαιο μέσω του ΤΑΙΠΕΔ.

Χώρια που ο κόλπος της Ελευσίνας έχει μετατραπεί σε νεκροταφείο καραβιών, χώρια που το λιμάνι της Ελευσίνας, όπως κι αυτό του Ασπροπύργου, παίρνει το δρόμο της ιδιωτικοποίησης, δηλαδή της παραχώρησης σε εφοπλιστές και σε μονοπωλιακούς ομίλους, οι οποίοι κατ' αποκλειστικότητα πλέον, θα εκμεταλλεύονται τις υποδομές και τους εργαζόμενους.

Η ιδιωτικοποίηση όμως των λιμανιών εξυπηρετεί και την αμεσότερη εμπλοκή της χώρας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια για ελλιμενισμό ΝΑΤΟικών πλοίων. Η χρήση της, ως σταθμού ανεφοδιασμού και βάση για να εφορμούν να μακελεύουν λαούς. Είναι, απ' ότι φαίνεται, ένας ακόμη όρος στην συμφωνία - μνημόνιο που έχει υπογράψει ο κ. Τσίπρας με την διαβολικά καλή κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Φίλες και Φίλοι

Συντρόφισσες και Σύντροφοι

Οι εργατικές λαϊκές οικογένειες που ζουν και έζησαν τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα, ξέρουν πως οι κίνδυνοι για μεγάλες πλημμύρες στην περιοχή, παραμένουν.

Γιατί ξέρουν, πως τα αντιπλημμυρικά έργα που ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί, δεν καλύπτουν την ουσιαστική προστασία της ζωής και της περιουσίας κατοίκων και εργαζομένων. Και μαζί με όλα αυτά, φοβούνται μην τυχόν και βγουν αληθινά, όλα αυτά που ακούνε για τη δημιουργία μιας νέας χωματερής, όπως αυτή της Φυλής, που για πάνω από 50 χρόνια μολύνει την Δυτική Αττική και τον υδροφόρο ορίζοντα του Θριασίου.

Κι όμως σε αυτή την περιοχή, με τη μεγάλη αυτή επιβάρυνση, τη μόλυνση και τα συχνά εργατικά ατυχήματα, υπάρχει πλήρης εγκατάλειψη στις δομές υγείας. Οι ελλείψεις στο Θριάσιο Νοσοκομείο και το Κέντρο Υγείας Ελευσίνας είναι τεράστιες. Αποτέλεσμα να θησαυρίζουν τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα της περιοχής, οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών κλινικών και διαγνωστικών κέντρων οι μεγαλοεπιχειρηματίες στον τομέα της Υγείας.

Εδώ σ΄ αυτή την περιοχή η «δίκαιη ανάπτυξη» του ΣΥΡΙΖΑ και η «βιώσιμη ανάπτυξη» της ΝΔ, η καπιταλιστική ανάπτυξη δηλαδή, καθρεφτίζεται και στα Ναυπηγεία της Ελευσίνας. Άλλο ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, για το πού οδηγεί ο άναρχος καπιταλιστικός τρόπος παραγωγής. Ενώ ο συγκεκριμένος κλάδος έχει συγκριτικό πλεονέκτημα στη χώρα μας, λόγω γεωγραφικής θέσης και έμπειρου εργατικού δυναμικού, τι παρατηρούμε;

 • Απλήρωτοι ή κακοπληρωμένοι εργάτες,

 • Διαρκή ανασφάλεια για το μέλλον,

 • Συνεχείς αυταπάτες για τους "επενδυτές" και τους δήθεν "σωτήρες" που θα σώσουν το Ναυπηγείο.

Είναι γεγονός, πως κυβέρνηση, βιομήχανοι και εφοπλιστές, προετοιμάζονται για την επόμενη μέρα. Περιμένουν "ότι θα ανοίξουν οι δουλειές", ότι πιο πολλά καράβια θα έρχονται στο λιμάνι, άρα περισσότερες επισκευές. Η ακτοπλοΐα χρειάζεται κάποια νέα καράβια, η εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων χρειάζεται εξέδρες άντλησης πετρελαίου, πλοία μεταφοράς και συντήρησης. Το πολεμικό ναυτικό προετοιμάζεται για νέα προγράμματα μαμούθ. Παράλληλα, τα Ναυπηγεία εντάσσονται στους γενικότερους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην ευρύτερη περιοχή, στη σύγκρουση μεταξύ αμερικάνικων, κινέζικων και άλλων μονοπωλίων.

Δεν είναι προφανώς τυχαίο, πως αμερικανικά συμφέροντα αγόρασαν το Ναυπηγείο στο Νεώρειο της Σύρου, ενώ και για την Ελευσίνα υπάρχει αντίστοιχη πρόταση. Δεν απασχολεί κανέναν ότι αυτά τα πλοία που θα επισκευάζονται στο Ναυπηγείο, θα αξιοποιούνται, για να σκοτώνονται οι γείτονες λαοί από τους Νατοϊκούς φονιάδες, πάντα βεβαίως στα πλαίσια της περιβόητης γεωστρατηγικής αναβάθμισης της χώρας.

Ταυτόχρονα, προσπαθούν να συγκαλύψουν πως προϋπόθεση για να "πάρουν" δουλειές τα ναυπηγεία και να "ανθίσει η ανάπτυξη" είναι να παραμείνουν κουτσουρεμένα τα εργατικά δικαιώματα, χαμηλοί μισθοί, διαρκώς χειρότερες οι εργασιακές σχέσεις.

Στις "λύσεις" που προτείνουν, δεν χωράει η ανάκτηση των τεράστιων απωλειών που είχαν οι εργάτες τα προηγούμενα χρόνια. Δεν χωράει η ικανοποίηση του συνόλου των αναγκών των εργατών για πλήρη και σταθερή δουλειά, σταθερές εργασιακές σχέσεις, προστασία της ζωής και τη διασφάλιση της υγείας.

Οι εργάτες έχουν πλέον την πείρα και μπορούν να καταλάβουν, πως η λογική του "μικρότερου κακού", οδηγούσε πάντα προς το χειρότερο τα πράγματα για τα εργατικά-λαϊκά συμφέροντα. Είναι θεωρία βγαλμένη από τα σεντούκια των καπιταλιστών, για να αφυδατώνει, να αφοπλίζει εργατικές διεκδικήσεις, να απομακρύνει την προοπτική της πάλης.

Ήταν και παραμένει επιζήμια, τελικά αντιδραστική θεωρία που στόχο έχει το χτύπημα του ΚΚΕ και του ταξικού κινήματος, τη μακροημέρευση της εξουσίας της αστικής τάξης. Όσο υποχωρείς, ο αντίπαλος καταλαβαίνει πως είσαι "μπόσικος", ευάλωτος. Ζητάει όλο και περισσότερα, ανοίγει η όρεξή του για να σου τα πάρει όλα αν είναι δυνατόν, καθώς αυτό που κινεί τον καπιταλιστή είναι η ακόρεστη, η ασταμάτητη δίψα του για κέρδος.

Το πραγματικά ουτοπικό είναι ότι μπορεί να κερδίσεις, αν διαρκώς κάνεις πίσω. Ελπίδα για να κερδίσεις, έστω κάτι πρόσκαιρα και προσωρινά, έχεις μόνο αν αντισταθείς, αν σηκώσεις το κεφάλι, αν οργανωθείς και αντεπιτεθείς.

Τα Ναυπηγεία, μπορούν να λειτουργήσουν προς όφελος της κοινωνίας και των εργαζομένων που δουλεύουν σε αυτά.

Στη χώρα μας -επαναλαμβάνουμε- λόγω γεωγραφικής θέσης και έμπειρου εργατικού και επιστημονικού δυναμικού, υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να αναπτυχθεί και να δουλέψει προνομιακά ο συγκεκριμένος κλάδος. Ποιο είναι το εμπόδιο; Ο καπιταλιστικός δρόμος παραγωγής. Αυτόν πρέπει να αμφισβητήσουμε και τελικά να ανατρέψουμε. Σε μια τέτοια πορεία και προοπτική, στο σοσιαλισμό, που καταργεί την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, με την κοινωνικοποίηση των βασικών και συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής, οι εργάτες θα απολαμβάνουν τους κόπους του ιδρώτα τους, θα δουλεύουν για αυτούς και τα παιδιά τους όχι για τους καπιταλιστές όπως τώρα.

Σε μία τέτοια κατεύθυνση, με την εργατική τάξη στο τιμόνι της εξουσίας, με εργατικό έλεγχο και κεντρικό σχεδιασμό, θα μπορεί να λειτουργήσει για τα εργατικά-λαϊκά συμφέροντα και ο ενιαίος φορέας Ναυπηγικής Βιομηχανίας.

Φίλες και Φίλοι

Συντρόφισσες και Σύντροφοι

Απευθυνόμαστε σε όλους όσοι, ξέρουν πως πρόοδος δεν είναι να δηλώνεις υποταγή στο σύστημα, στην ΕΕ, στο ΝΑΤΟ. Δεν είναι να ζεις δίπλα στα φουγάρα των εργοστασίων, να ζεις δίπλα στη θάλασσα και θάλασσα να μη βλέπεις. Δεν είναι να βρέχει και να φοβάσαι μην πνιγείς. Πρόοδος δεν είναι τα νέα παιδιά να ζουν χειρότερα από τους γονείς, μια ζωή με δόσεις και χωρίς δικαιώματα.

Πρόοδος είναι να στέκεσαι απέναντι από τον αντίπαλο, να παίρνεις τη θέση σου στο μέτωπο της ρήξης και της σύγκρουσης, να ανοίγεις δρόμους για να ζήσουν καλύτερα τα παιδιά σου.

Απευθυνόμαστε σε όλους όσοι και όσες, το βράδυ των εκλογών θέλουν να έχει γκρεμιστεί η ΧΑ από την τρίτη θέση. Κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο με ένα πολύ ισχυρό ΚΚΕ. Το αποφασιστικό δυνάμωμα του ΚΚΕ σε ευρωεκλογές, σε δήμους και περιφέρειες είναι πραγματικό καρφί στο μάτι του εθνικισμού. Μονάχα η ενίσχυση του ΚΚΕ μπορεί να δώσει αέρα στην πάλη για την απομόνωση των φασιστοειδών, να στείλουμε ένα μαχητικό μήνυμα και εδώ στις εργατογειτονιές της Ελευσίνας, του Ασπρόπυργου, της Μάνδρας,

Γι αυτό στις εκλογές κρατήστε καλά και ρίξτε στην κάλπη το ψηφοδέλτιο με το σφυροδρέπανο. Στις δημοτικές και στην περιφέρεια ρίξτε στην κάλπη το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης με το γαρύφαλλο. Αυτό θα κάνει τη πραγματική διαφορά! Θα τα καταφέρουμε. Μπορούμε! ΚΚΕ ΙΣΧΥΡΟ ΠΑΝΤΟΥ, ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.

 
 
 
 
JSN ImageShow by JoomlaShine.com
 
Copyright © 2011 kke.gr