ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Ο ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ ΑΠΕΝΕΙΜΕ ΣΤΟΝ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΤΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΙΟΥ ΤΗΣ ΦΙΛΙΑΣ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΜΠΑΣ
29/11/18

Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης, ο Πρέσβης του Κράτους της Παλαιστίνης, Μαρουάν Τουμπάσι, απένειμε στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, το μετάλλιο του Αστεριού της Φιλίας, εκ μέρους του Προέδρου του Κράτους της Παλαιστίνης, Μαχμούτ Αμπάς, σε ένδειξη αναγνώρισης και εκτίμησης της υποστήριξής του στην προώθηση των δίκαιων και ανθρώπινων δικαιωμάτων του παλαιστινιακού λαού.

Σύμφωνα με το προεδρικό διάταγμα, το οποίο διαβάστηκε στην εκδήλωση: "Ο Μαχμούντ Αμπάς, Πρόεδρος του Παλαιστινιακού κράτους και Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της PLO, αποφάσισε να απονείμει στον Δημήτρη Κουτσούμπα, ΓΓ του ΚΚΕ, το μετάλλιο του αστεριού της Φιλίας, σε εκτίμηση της συνεισφοράς του στη διεθνή ειρήνη και αλληλεγγύη και στήριξη της εθνικής προσδοκίας του Παλαιστινιακού λαού για ελευθερία και ανεξαρτησία και εγκαθίδρυση του Παλαιστινιακού κράτους".

Ο πρέσβης της Παλαιστίνης, Μαρουάν Τουμπάσι, σημείωσε μεταξύ άλλων πως επιλέχτηκε η σημερινή μέρα Αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη, ώστε εκ μέρους του προέδρου Μαχμούτ Αμπάς να παραδώσει το παράσημο του Αστεριού Φιλίας στον Δημήτρη Κουτσούμπα, εκτιμώντας τον ρόλο του για ένα καλύτερο μέλλον για όλη την ανθρωπότητα, για ελευθερία και ανεξαρτησία του παλαιστινιακού λαού, καταλήγοντας "είστε στην καρδιά κάθε Παλαιστίνιου, γιατί εκπροσωπείτε τις αξίες της αλληλεγγύης, την υπεράσπιση των λαϊκών δικαιωμάτων. Έχουμε ιδιαίτερη αγάπη για το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, γιατί δεν υποκρίνεστε, λέτε πάντα την αλήθεια".

Αμέσως μετά την απονομή του μεταλλίου, ο Δημήτρης Κουτσούμπας εξέφρασε τους θερμούς, συναγωνιστικούς, αδελφικούς χαιρετισμούς στον πρόεδρο Αμπάς για τη μεγάλη τιμή που του έκανε λέγοντας: "Θεωρούμε υποχρέωσή μας, καθήκον μας απέναντι στον αδελφό παλαιστινιακό λαό την έκφραση συνεχούς, αδιάλειπτης αλληλεγγύης, κάθε μέρα, κάθε ώρα, όλα αυτά τα χρόνια και σήμερα και στο μέλλον μέχρι να επιλυθεί οριστικά το παλαιστινιακό ζήτημα".

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας αναφέρθηκε στην παραπέρα σκλήρυνση της στάσης του κράτους του Ισραήλ, τονίζοντας πως είναι ένα κράτος-δολοφόνος, που επιτίθεται ενάντια στα δικαιώματα ενός λαού, δολοφονεί, φυλακίζει, εξοντώνει παιδιά, γυναίκες, το λαό της Παλαιστίνης, τονίζοντας πως η σκλήρυνση αυτής της κατάστασης έχει να κάνει και με τον ρόλο ισχυρών διεθνών δυνάμεων, όπως π.χ. οι ΗΠΑ, οι οποίες. με τη μεταφορά της πρεσβείας τους από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, ενθάρρυναν παραπέρα την ισραηλινή προκλητικότητα και επιθετικότητα. Θεωρούμε, ότι έχουν ευθύνες διάφορες κυβερνήσεις στην Ευρώπη και σε άλλες ηπείρους που στηρίζουν αυτή την επιθετικότητα, την προκλητικότητα και τη δολοφονική στάση του Ισραήλ.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρθηκε και στη στάση της ελληνικής κυβέρνησης λέγοντας πως, παρότι προεκλογικά είχε βγει με συνθήματα υπέρ της συνεπούς πάλης για τον παλαιστινιακό λαό, προχωράει σε στενές σχέσεις, σε συμφωνίες με το κράτος του Ισραήλ, όχι μόνο σε πολιτικές, διπλωματικές σχέσεις, αλλά και οικονομικές και κυρίως στρατιωτικές. Αυτό είναι το επικίνδυνο. Συμμετέχει σε στρατιωτικές ασκήσεις μαζί με το κράτος του Ισραήλ όλο και πιο συχνά τα τελευταία χρόνια και αυτό το θεωρούμε απαράδεκτο. Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει αυτές τις σχέσεις με αυτό το κράτος. Εκτιμάμε, ότι αυτή η στάση δυναμιτίζει παραπέρα την κατάσταση, εμπλέκει τις χώρες της περιοχής σε πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς, σε επεμβάσεις, σε συγκρούσεις, τις οποίες βεβαίως πληρώνουν πάντα οι λαοί, οι νέοι άνθρωποι των χωρών μας.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας επισήμανε πως η ελληνική κυβέρνηση, η ελληνική Βουλή πρέπει να αναγνωρίσει ουσιαστικά και πραγματικά το κράτος της Παλαιστίνης, την παλαιστινιακή αρχή, όπως έχουν πράξει κι άλλες χώρες και προς αυτή την κατεύθυνση θα παλέψουμε και το επόμενο διάστημα. Η λύση βρίσκεται σε ένα πραγματικά ελεύθερο, ανεξάρτητο, κυρίαρχο παλαιστινιακό κράτος στα όρια του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, όπου πραγματικά ο λαός θα είναι νοικοκύρης στον τόπο του.

Τέλος, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κατέληξε πως ο αγώνας τελικά θα ευοδωθεί, χωρίς τείχος του αίσχους, χωρίς εποικισμούς, χωρίς καθημερινές διώξεις, δολοφονίες και φυλακίσεις Παλαιστινίων. Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, αλλά και οι μαζικοί φορείς του εργατικού και λαϊκού κινήματος, όπου δραστηριοποιούνται οι κομμουνιστές και έχουν την πλειοψηφία, θα πρωτοστατήσουμε με συνέπεια στην αλληλεγγύη προς τον παλαιστινιακό λαό για την ευόδωση όλων των οραμάτων, όλων των προσδοκιών και των θέσεων που έχουμε και παλεύουμε τόσα χρόνια μαζί.

 
 
 
 
JSN ImageShow by JoomlaShine.com
 
Copyright © 2011 kke.gr