ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
11/09/19

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Ν. Καραθανασόπουλος, συναντήθηκε χθες με αντιπροσωπεία του Συλλόγου Εργαζόμενων στις Υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς, την οποία αποτελούσαν ο Πρόεδρος Μπεμπένης Εμμανουήλ, ο Γεν. Γραμματέας Γοίλιας Ισίδωρος και ο Αντιπρόεδρος Αμπάτης Διονύσης. Στη συνάντηση συμμετείχε και η Εφη Χαλιού, στέλεχος του ΚΚΕ.

Στην συνάντηση επαναδιατυπώθηκαν οι σταθερές θέσεις του Κόμματος για την υπεράσπιση και την προστασία των δικαιωμάτων στις Τράπεζες και πιο συγκεκριμένα στην τράπεζα Πειραιώς όπου οι εργαζόμενοι της δέχονται εδώ και μήνες πρωτοφανείς εκβιασμούς για να δεχτούν την μεταφορά τους με όρους «απόσχισης εργασιών» σε Σουηδικό Fund.

Οι εξελίξεις αυτές είναι μέρος των συνολικότερων σχεδιασμών στον τραπεζικό κλάδο. Γίνονται με σκοπό να «θωρακιστούν» οι Τράπεζες. Συνοδεύουν μια σειρά άλλα μέτρα όπως η μείωση λειτουργικού κόστους, η ψηφιοποίηση της εργασίας, η μείωση των κόκκινων δανείων με την ταυτόχρονη πίεση στα λαϊκά νοικοκυριά για αποπληρωμή τους, με την απειλή κατασχέσεων και πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας. Στο στόχαστρο είναι τα δικαιώματα των εργαζομένων στις τράπεζες με τις απολύσεις προσωπικού με οποιοδήποτε τρόπο («εθελούσιες», αποσχίσεις, ενοικίαση κτλ), το κλείσιμο καταστημάτων, την εντατικοποίηση της εργασίας και τη διεύρυνση των ελαστικών μορφών απασχόλησης.

Στήριγμα σε αυτές τις επιλογές οι τραπεζίτες έχουν την κυβέρνηση της ΝΔ όπως και πριν του ΣΥΡΙΖΑ που εκτός των άλλων έχουν «προικίσει» τις τράπεζες με δις ευρώ από τις τσέπες του ελληνικού λαού για να επιτύχουν το στόχο των κεφαλαιοποιήσεων τους.

Σε αυτή την προσπάθεια εντάσσεται η πρεμούρα τους για τις αντεργατικές αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο, έτσι ώστε και οι εργαζόμενοι να αντιμετωπίζουν σοβαρά εμπόδια στην οργάνωση των αγώνων για τα δικαιώματά τους.

Το ΚΚΕ παραμένει σταθερό στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων του κλάδου όπως και στο πλάι κάθε εργατικού και λαϊκού νοικοκυριού που απειλείται από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς. Η κοινοβουλευτική ομάδα του Κόμματος θα καταθέσει εκ νέου νέα επίκαιρη ερώτηση για την προστασία των εργαζομένων της Τράπεζας Πειραιώς. Τα μέλη του ΚΚΕ στις τράπεζες θα συνεχίσουν την πρωτοπόρα δράση τους μέσα από τα σωματεία του κλάδου για την υπεράσπιση και τη διεύρυνση των εργασιακών δικαιωμάτων.

 
 
 
 
JSN ImageShow by JoomlaShine.com
 
Copyright © 2011 kke.gr