ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΜΕ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ [5/10/2017]
05/10/17

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, συναντήθηκε σήμερα στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος με αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ με επικεφαλής την Πρόεδρο της Ένωσης, Μαρία Αντωνιάδου, τον Γενικό Γραμματέα Σταύρο Καπάκο και τη Β΄ Αντιπρόεδρο Άρια Αγάτσα.

Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ έθεσε στον Δ. Κουτσούμπα, το ζήτημα του ταμείου ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και επικουρικής ασφάλισης των εργαζομένων στα ΜΜΕ (ΕΔΟΕΑΠ) το οποίο με ευθύνη της κυβέρνησης και της εργοδοσίας έχει μείνει χωρίς πόρο, μετά την κατάργηση του Αγγελιοσήμου τον Σεπτέμβριο του 2016, με αποτέλεσμα να οδηγείται σε οικονομική ασφυξία.

Ενημέρωσαν ακόμα για την πρόταση που έχει διαμορφωθεί για την διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ εν αναμονή νομοθετικής πρωτοβουλίας της κυβέρνησης, ενώ δεν παρέλειψαν να αναφερθούν και στην πρόσφατη απόφαση της ΕΣΗΕΑ για την εγγραφή στο σωματείο των μισθωτών εργαζομένων δημοσιογράφων στο Διαδίκτυο.

Η ΕΣΗΕΑ ζήτησε ακόμα την συμβολή του ΚΚΕ στις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει για την στήριξη του έντυπου Τύπου.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ επισήμανε τις διαχρονικές ευθύνες κυβερνήσεων και εργοδοσίας, οι οποίες οδήγησαν σε αδιέξοδο τον ΕΔΟΕΑΠ και οι οποίοι είναι και οι μόνοι που πρέπει να αναλάβουν να πληρώσουν το κόστος.

Τέλος, ο Δ. Κουτσούμπας επεσήμανε ότι το Κόμμα θα μελετήσει την όποια πιθανή νομοθετική πρόταση έρθει στη βουλή και όπως πάντα θα τοποθετηθεί με γνώμονα τα συμφέροντα των εργαζομένων.

 
 
 
 
JSN ImageShow by JoomlaShine.com
 
Copyright © 2011 kke.gr