ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ & ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΝΙΩΝ
04/12/17

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Κρήτη, συναντήθηκε σήμερα με τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Απόστολο Βουλγαράκη, και το Δήμαρχο Χανίων Τάσο Βάμβουκα.

Ο αντιπεριφερειάρχης στη συνάντηση με τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σχολίασε την έλλειψη δημόσιας συζήτησης και ενημέρωσης των κατοίκων, αλλά και των τοπικών αρχών γύρω από τη βάση της Σούδας, τα σχέδια και τις συζητήσεις της κυβέρνησης στις ΗΠΑ, ζήτημα που αναδείχθηκε στις ομιλίες που έκανε ο Δημήτρης Κουτσούμπας στο νησί.

Όσον αφορά τα προβλήματα στην περιοχή, ο αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε για την έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων που έχουν αποτέλεσμα συχνά πλημμυρικά φαινόμενα, φαινόμενα που σημειώθηκαν άλλωστε και πρόσφατα. Την ίδια στιγμή, στα Χανιά καταγράφονται και περίοδοι με προβλήματα λειψυδρίας, λόγω της μη ολοκλήρωσης του έργου του φράγματος στον ποταμό Ταυρωνίτη.

Ο αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε ακόμα στην αγροτική παραγωγή και τις μεγάλες δυνατότητες που υπάρχουν στον τομέα αυτό. Παράλληλα, όμως, σημείωσε πως η παραγωγή πορτοκαλιών έχει συρρικνωθεί από τους 100 χιλιάδες τόνους στις 20 χιλιάδες, ως αποτέλεσμα των εξευτελιστικών τιμών, της τάξης των επτά λεπτών το κιλό, με τις οποίες αγοράζουν οι έμποροι την παραγωγή.

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο Δ. Κουτσούμπας σε δήλωσή τόνισε ότι: "Όλος ο ελληνικός λαός -όχι μόνο ο λαός των Χανίων- αντιμετωπίζει προβλήματα εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, αυτής της βαθιάς οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης με μείωση εισοδημάτων, συντάξεων, με φοροληστεία, εξαιτίας των κυβερνήσεων που επιβάλλουν αντιλαϊκούς νόμους, μνημονιακούς βάρβαρους νόμους", ενώ αναφέρθηκε και σε επιπλέον προβλήματα που βιώνει και ο λαός των Χανίων λόγω έλλειψης υποδομών, μη επαρκούς χρηματοδότησης λέγοντας πως "είναι γεγονός ότι ενώ δίνονται αρμοδιότητες στην τοπική διοίκηση, στην περιφερειακή διοίκηση συνεχώς από το κράτος, από τις κυβερνήσεις, για όλους τους τομείς, την ίδια στιγμή δεν μπορούν να καλύψουν αυτές τις αρμοδιότητες και να λύσουν λαϊκά προβλήματα ακριβώς γιατί μειώνεται συνεχώς η χρηματοδότηση. Και όχι πάντα λόγω των οικονομικών δυσκολιών και του γεγονότος ότι βρισκόμαστε σε μια βαθιά κρίση πολλά χρόνια τώρα".

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας είπε πως "αυτό το ζήτημα προέχει, αυτό αποτελεί αντικείμενο διεκδίκησης, αυτή είναι η θέση του ΚΚΕ . Θα παλέψουμε με όλους τους τρόπους και στα υπουργεία, και στους διαδρόμους της Βουλής, αλλά και στο δρόμο, κινητοποιώντας το λαό μας έτσι ώστε πραγματικά να επιλυθούν προβλήματα και να δοθεί αυτή η αναγκαία χρηματοδότηση".

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρθηκε και στις πρόσφατες πλημμύρες που έπληξαν και την πόλη των Χανίων: "Την ίδια στιγμή που και εδώ στα Χανιά ο κόσμος πνίγεται, που χάνει το βιος του και γίνονται καταστροφές λόγω των πλημμυρών, υπάρχει και πρόβλημα λειψυδρίας. Δηλαδή το νερό χύνεται στη θάλασσα, καταστρέφει περιουσίες, και δεν υπάρχει κάπου συγκεντρωμένο ώστε να αξιοποιείται, ταυτόχρονα βέβαια με τις αναγκαίες υποδομές που χρειάζονται έτσι ώστε να γίνονται αντιπλημμυρικά έργα και να μην δημιουργούνται αυτά τα προβλήματα. Αλλά αυτά χρειάζονται χρήματα. Μέχρι στιγμής, δεν έχει δοθεί ούτε για τις άμεσες ανάγκες, όχι για γενικότερες υποδομές και συνολικότερα αντιπλημμυρικά έργα, ούτε αυτά που χρειάζονται, νομίζω -αν δεν κάνω λάθος- γύρω στα 3 - 3,5 εκ. που έχει ζητήσει η αντιπεριφέρεια εδώ, ούτε αυτά ή έστω ένα μέρος τους για να λυθούν άμεσες ανάγκες. Άρα τα προβλήματα οξύνονται, τα ζητήματα που απασχολούν το λαό μας, τα συνολικότερα και τα ειδικότερα εδώ στα Χανιά, αλλά και αυτά που σας ανέφερα πριν μαζί με άλλα, όπως είναι η αναγκαιότητα να φτιαχτεί δρόμος εδώ ώστε να βγαίνει στην εθνική οδό". Τέλος ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε πως "γύρω από όλα αυτά και τα προβλήματα που αφορούν την οικονομία, τις εργασιακές σχέσεις, τα νέα προαπαιτούμενα που έρχονται από την τρίτη αξιολόγηση και που είναι σκληρά πάλι για τον ελληνικό λαό και για το λαό του νομού Χανίων, θα πρέπει αποφασιστικά να τα παλέψουμε. Το ΚΚΕ θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα".

Στη συνέχεια ο Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε με τον δήμαρχο της πόλης, Τάσο Βάμβουκα όπου ο τελευταίος αναφέρθηκε στις ελλείψεις που υπάρχουν σε προσωπικό, διοικητικό αλλά κυρίως επιστημονικό, στις υπηρεσίες, ενώ κατά τη συζήτηση που είχαν αντάλλαξαν απόψεις για τα γενικότερα θέματα της πολιτικής και της οικονομίας. Ο Δημήτρης Κουτσούμπας υπογράμμισε το γεγονός ότι η ευρύτερη περιοχή στην οποία βρίσκεται η χώρα μας είναι καζάνι που σιγοβράζει ενώ αναφέρθηκε και στις κινητοποιήσεις του λαού των Χανίων ενάντια στη βάση της Σούδας, προτρέποντας τη δημοτική αρχή να τις υποστηρίζει.

Το απόγευμα, στις 20.00, ο Δημήτρης Κουτσούμπας θα απευθύνει χαιρετισμό στην εκδήλωση του «Καφέ Κήπος», προς τιμήν του κομμουνιστή ηθοποιού Μάνου Κατράκη, στο Δημοτικό Κήπο στα Χανιά.

 
 
 
 
JSN ImageShow by JoomlaShine.com
 
Copyright © 2011 kke.gr