Δελτίο Τύπου για τη συνάντηση του ΓΓ της ΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα με τον Πρόεδρο του Ουγγρικού Εργατικού Κόμματος Γκιούλα Τιούρμερ
12/04/17

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε σήμερα, Δευτέρα 12 Απρίλη, στην έδρα της ΚΕ στον Περισσό, με αντιπροσωπεία του Ουγγρικού Εργατικού Κόμματος, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Γκιούλα Τιούρμερ. Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν επίσης τα στελέχη του Ουγγρικού Εργατικού Κόμματος, Μαρίνα Πιλάεβα, μέλος της ΚΕ, υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων και Έρικα Φαρκαζίνσκι,  πρόεδρος της Οργάνωσης του Κόμματος στην περιφέρεια του Σομόγκι.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας ενημέρωσε τους Ούγγρους κομμουνιστές για τις αποφάσεις του 20ου Συνεδρίου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε  ουσιαστική συζήτηση για τις εξελίξεις τόσο στις δύο χώρες όσο και στην ΕΕ, για την αναγκαιότητα της έντασης της κοινής πάλης των λαών ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις. Ανταλλάχτηκαν επίσης, σκέψεις για την περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων των δύο κόμματων, την κοινή τους πάλη και το συντονισμό τους στην παρέμβαση τους στο Διεθνές Κομμουνιστικό Κίνημα. Τονίστηκε η ανάγκη της ανάπτυξης ενισχυμένης συνεργασίας του ΚΚΕ και του Ουγγρικού Εργατικού Κόμματος, στο πλαίσιο τόσο της Διεθνούς Κομμουνιστικής Επιθεώρησης όσο και της Ευρωπαϊκής Κομμουνιστικής Πρωτοβουλίας.    

 
 
 
 
JSN ImageShow by JoomlaShine.com
 
Copyright © 2011 kke.gr