Αυτοαπασχολούμενοι

article thumbnailΑποσπάσματα από την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα σε εκδήλωση της ΚΟΑ του ΚΚΕ για αυτοαπασχολούμενους, μικρούς εμπόρους & ελεύθερους επαγγελματίες

Φίλες και Φίλοι Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν την κυβέρνηση και την τρόικα τους χωρίζουν μίλια ή μέτρα, το σίγουρο είναι ότι τους ενώνουν οι στόχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η ανάκαμψη της καπιταλιστικής κερδοφορ  .... 

article thumbnailΜαζική προλεταριοποίηση αυτοαπασχολούμενων και μονοπώληση των κλάδων

Η παρέμβαση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα στη συζήτηση στη βουλή του νομοσχεδίου για την απελευθέρωση των "κλειστών" επαγγελμάτων - «Η συζήτηση θα ήταν πάρα πολύ σημαντική και ωραία, αν έφευγα  .... 

Πανελλαδική συνδιάσκεψη του ΚΚΕ με θέμα "Η παρέμβαση του ΚΚΕ στους αυτοαπασχολούμενους της πόλης" (13/02/2020)
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΒΕ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΩΝ ΜΗ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ, ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟ (06/05/2019)
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ ΕΣΕΕ [5/10/2018] (05/10/2018)
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗ 2Η ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΘΗΝΩΝ Μμ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΤΗ ΤΗ ΓΣΕΒΕΕ (09/03/2018)
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΑΣ (31/01/2018)
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΒΕ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΤΑΞΙ (14/10/2017)
Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για τις συναντήσεις Τσίπρα με τις διοικήσεις των ΕΣΕΕ - ΓΣΕΒΕΕ και τη συζήτηση για το νέο παραγωγικό μοντέλο (01/09/2017)
Σχόλιο του Γραφείου Τύπου σχετικά με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για το «πάγωμα» των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών εισφορών (13/09/2016)
Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για το ασφαλιστικό των ελεύθερων επαγγελματιών (13/01/2016)
Δελτίο Τύπου - Συνάντηση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα με τον Πρόεδρο του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλο (24/09/2014)
Δελτίο Τύπου συνάντηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Εγκαταστατών Συντηρητών Ανελκυστήρων (ΠΟΒΕΣΑ)
26/07/12

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 26 Ιούλη 2012 συνάντηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Εγκαταστατών Συντηρητών Ανελκυστήρων (ΠΟΒΕΣΑ).

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ εξέφρασε τη συμπαράσταση του Κόμματος στα προβλήματα των αυτοαπασχολούμενων και ιδιαίτερα στο χώρο των ανελκυστήρων. Μεταξύ άλλων τόνισε την αντίθεσή μας με την τάση συγκέντρωσης και μονοπώλησης του κλάδου.

Ειδικότερα τόνισε ότι οι θέσεις του Κόμματος προϋποθέτουν, αντίθετα με την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την ύπαρξη ενός δημόσιου δωρεάν συστήματος παιδείας που να ικανοποιεί το σχεδιασμό της οικονομίας στη βάση των κάθε φορά αναγκών. Οι ανάγκες αυτές καθορίζουν τόσο το είδος και τις προϋποθέσεις ενός επαγγέλματος, όσο και τον αριθμό των προσώπων που είναι αναγκαίος για την εξάσκησή του. Πιο ειδικά:

- Η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος να πηγάζει από το πτυχίο της ενιαίας δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης ανάλογα με τη βαθμίδα της (επαγγελματική, τεχνική, πανεπιστημιακή). Ειδικά για την επαγγελματική εκπαίδευση να είναι μεταλυκειακή.

- Η κατάρτιση για ειδικά θέματα και ο εμπλουτισμός των γνώσεων με βάση τις εξελίξεις της τεχνικής και της επιστήμης, να είναι υπόθεση του δημόσιου φορέα παιδείας που έδωσε την αρχική εκπαίδευση και να παρέχεται δωρεάν.

- Ο έλεγχος της αρχικής άδειας, ο περιοδικός έλεγχος της επάρκειας του συγκεκριμένου φυσικού προσώπου και ο έλεγχος της εργασίας του να είναι υπόθεση των δημοσίων ελεγκτικών αρχών.

- Η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος να δίνεται μόνο σε φυσικά πρόσωπα.

- Απαραίτητος όρος για την επαγγελματική άδεια να είναι η απόκτηση, κατά περίπτωση, εργασιακής εμπειρίας, με εξετάσεις για τον έλεγχό της.

Ο πρόεδρος της ΠΟΒΕΣΑ Γιώργος Βλασόπουλος δήλωσε την αντίθεση και εξέθεσε τις θέσεις του κλάδου σε σχέση με το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, τον καθορισμό των ειδικοτήτων και για τις επαγγελματικές άδειες, καθώς και για τη νέα ΚΥΑ για την ασφάλεια, συντήρηση, εγκατάσταση και λειτουργία των ανελκυστήρων.

 
 
 
 
JSN ImageShow by JoomlaShine.com
 
Copyright © 2011 kke.gr