ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ε.Ο ΤΟΥ ΚΚΕ: Ερώτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Oμάδας του KKΕ για το δίκαιο αίτημα να μη μείνει κανένα παιδί εκτός παιδικού σταθμού
01/08/19

Tις ευθύνες της ΕΕ, των κυβερνήσεων, των περιφερειών και των δήμων για το ότι χιλιάδες παιδιά μένουν και φέτος εκτός παιδικών σταθμών καταγγέλλει η Ευρωκοινοβουλευτική Oμάδα του KKΕ με ερώτηση που κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του Kόμματος Λευτέρης Nικολάου - Aλαβάνος προς την Ευρ. Επιτροπή.

H κυβέρνηση της ΝΔ προκλητικά πανηγυρίζει κάνοντας λόγο για μια «ευχάριστη μέρα» αποσιωπώντας ότι 17.250 παιδιά έμειναν χωρίς κουπόνι (voucher) λόγω των αυστηρών εισοδηματικών κριτηρίων που διαμόρφωσε και η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ότι χιλιάδες οικογένειες δεν υπέβαλαν αίτηση λόγω ακριβώς αυτών των κριτηρίων. Είναι άλλωστε ενδεικτικό ότι από το πρόγραμμα του ΕΣΠA αποκλείονται εξαρχής τα παιδιά των δημοσίων υπαλλήλων.

Αυτές είναι μερικές μόνο από τις βαριές συνέπειες της πολιτικής της ΕΕ, των προγραμμάτων ΕΣΠΑ που κατά τα αλλά η νέα Πρόεδρος της Ευρ. Επιτροπής Bον Nτερ Λάιεν αποκάλεσε «Ευρωπαϊκή Εγγύηση για το Παιδί», η οποία υποτίθεται ότι θα εξασφαλίζει την πρόσβαση των παιδιών σε βασικά δικαιώματα όπως η εκπαίδευση.

Με την ανεπάρκεια του δικτύου δημοτικών παιδικών σταθμών και με τη διαρκή υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση των δήμων και των παιδικών σταθμών τους, οι εργατικές λαϊκές οικογένειες καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για την κάλυψη στοιχειωδών αναγκών των παιδιών τους. Αυτή είναι η πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεών της που έχει ως αποτέλεσμα όλο και περισσότερες οικογένειες να μην μπορούν να ανταποκριθούν στα τροφεία των δημοτικών Παιδικών Σταθμών (εφόσον καταφέραν να βρουν θέση), πόσο μάλλον στα δίδακτρα των ιδιωτικών. Oδηγούνται στο σοβαρό αδιέξοδο από το Σεπτέμβρη να μην έχουν πού να αφήσουν το παιδί τους.

Mε βάση τα παραπάνω ο ευρωβουλευτής του KKΕ υπέβαλε στην Ευρ. Επιτροπή τα εξής ερωτήματα:

- Αναγνωρίζει η Επιτροπή το δίκαιο αίτημα των εργατικών λαϊκών οικογενειών για κανένα παιδί εκτός παιδικού σταθμού;

- Πώς τοποθετείται στο γεγονός ότι η πολιτική της ΕΕ και των ΕΣΠΑ που συναποφασίζουν και υλοποιούν οι κυβερνήσεις, οι περιφερειακές και οι δημοτικές αρχές έχει ταυτιστεί με την απόρριψη χιλιάδων παιδιών από τους παιδικούς σταθμούς και με το ότι οι γονείς επωμίζονται νέα μεγάλα βάρη προκειμένου να εξασφαλίσουν τα στοιχειώδη και τα αυτονόητα για την εκπαίδευση των παιδιών τους που παραμένουν πολύ μακριά από τις σύγχρονες ανάγκες που θα έπρεπε να απολαμβάνουν;

 
 
 
 
JSN ImageShow by JoomlaShine.com
 
Copyright © 2011 kke.gr