ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ε.Ο ΤΟΥ ΚΚΕ: ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ διαμορφώνουν έδαφος για την επικίνδυνη συνδιαχείριση του Αιγαίου και κυπριακών θαλάσσιων ζωνών
15/07/19

Την επιθετικότητα της τουρκικής αστικής τάξης που τροφοδοτείται από την πολιτική ίσων αποστάσεων των ΗΠΑ, ΕΕ και ΝΑΤΟ, κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης με παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, τονίζοντας τις ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ που συνεχίζει την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ εμπλέκοντας τη χώρα σε επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Ο ευρωβουλευτής του Κόμματος στην ομιλία του ανέφερε συγκεκριμένα τα παρακάτω:

«Καταδικάζουμε τη χρησιμοποίηση δύο πλοίων με γεωτρύπανα στην Κυπριακή ΑΟΖ όπως και τις διαρκείς παραβιάσεις στο Αιγαίο από την αστική τάξη της Τουρκίας, χώρας μέλος του ΝΑΤΟ και στρατηγικού εταίρου της ΕΕ, που διατηρεί 45 χρόνια την κατοχή του 37% της Κύπρου. Οι ευθύνες της ΕΕ είναι τεράστιες και δεν μπορούν να ξεπλυθούν με φραστικές "ανησυχίες" και με "μέτρα"  που αποτελούν μέρος του γνωστού παζαριού της ΕΕ με την αστική τάξη της Τουρκίας.

Οι ίσες αποστάσεις, τα περί αυτοσυγκράτησης από ΗΠΑ, ΕΕ και ΝΑΤΟ νομιμοποιούν την επιθετικότητά της και διαμορφώνουν έδαφος για την επικίνδυνη συνδιαχείριση του Αιγαίου και κυπριακών θαλάσσιων ζωνών.

Η νέα κυβέρνηση της ΝΔ στην Ελλάδα, στο έδαφος που έστρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, επιταχύνει την επικίνδυνη εμπλοκή της Ελλάδας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, των οποίων τα μονοπώλια λυμαίνονται τις ενεργειακές πηγές.

Κόντρα στον εφησυχασμό αλλά και τους εθνικιστικούς λεονταρισμούς οι λαοί να δυναμώσουν την επαγρύπνησή τους για την απεμπλοκή από τα ιμπεριαλιστικά σχέδια, για να γίνουν κύριοι του ενεργειακού πλούτου τους με σχέσεις φιλίας, αλληλεγγύης και κοινής πάλης».

 
 
 
 
JSN ImageShow by JoomlaShine.com
 
Copyright © 2011 kke.gr