ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ε.Ο ΤΟΥ ΚΚΕ: Πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεών της η καταστολή, οι απελάσεις και οι εγκληματικές αρνήσεις διάσωσης προσφύγων και μεταναστών
17/07/19

Την προσήλωσή τους στην εφαρμογή της πολιτικής της ΕΕ σε βάρος των προσφύγων και των μεταναστών υπογράμμισαν με τις δηλώσεις τους οι εκπρόσωποι της Φινλανδικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ και της Ευρ. Επιτροπής, Tytti Tuppurainen και Χρήστος Στυλιανίδης, στη συζήτηση για την «ανθρωπιστική βοήθεια στη Μεσόγειο» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Την ώρα που συνεχίζονται οι θάνατοι των κατατρεγμένων από τους πολέμους και τη φτώχεια προσφύγων και μεταναστών στη Μεσόγειο, την ώρα που μόλις σε 9 ημέρες σχεδόν 1000 πρόσφυγες έφτασαν στη Λέσβο, οι εκπρόσωποι του Συμβουλίου και της Επιτροπής καυχήθηκαν για τη μείωση του αριθμού των θανάτων και για τη μείωση του αριθμού των αφίξεων. Στην ίδια κατεύθυνση ήταν και οι χτεσινές δηλώσεις της νεοεκλεγείσας Προέδρου της Επιτροπής Ντε Λάιεν που έκανε λόγο για ένα δήθεν «νέο Σύμφωνο για τη μετανάστευση και το άσυλο» το οποίο θα συνεχίζει την πολιτική της καταστολής σε βάρος των προσφύγων και των μεταναστών, το άνοιγμα και το κλείσιμο των συνόρων με βάση τις ανάγκες των μονοπωλίων για πάμφθηνο εργατικό δυναμικό.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης παρενέβη στη συζήτηση καταγγέλλοντας την πολιτική της ΕΕ για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που έχει και τη σφραγίδα των ελληνικών κυβερνήσεων. Στην ομιλία του ανέφερε συγκεκριμένα τα παρακάτω:

«Η ΕΕ κι οι κυβερνήσεις της, οι σύμμαχοί τους κι η πολιτική τους ευθύνονται για τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τα κύματα προσφύγων και μεταναστών. Η άθλια σημερινή κατάσταση σε βάρος τους είναι αποφασισμένη ομόφωνα από όλες τις κυβερνήσεις στα Ευρωπαϊκά Συμβούλια. Οι δε εξαγγελίες της Προέδρου Ντε Λάιεν για αύξηση της Ευρωσυνοριοφυλακής σε 10.000 μέχρι το 2024 σηματοδοτεί ένταση της καταστολής ενάντια στους πρόσφυγες και περισσότερους θανάτους προσφύγων στη Μεσόγειο.

Στην Ελλάδα η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει την προώθηση της απάνθρωπης πολιτικής της ΕΕ ενάντια σε πρόσφυγες και μετανάστες που συνδιαμορφώθηκε και προωθήθηκε απαρέγκλιτα από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Με συμφωνίες τύπου ΕΕ - Τουρκίας, ενίσχυσης της καταστολής στα σύνορα, με απελάσεις και εγκληματικές αρνήσεις διάσωσης προσφύγων στη θάλασσα, από κυβερνήσεις κρατών μελών.

Ο εγκλωβισμός σε κολαστήρια τύπου Μόριας με σφραγίδα του ΣΥΡΙΖΑ επαινείται τώρα από την κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία και πλειοδοτεί σε νέα αντιδραστικά μέτρα όπως η μεταφορά αρμοδιοτήτων στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η ανάλγητη ανάκληση κι αυτής της ήδη περιορισμένης πρόσβασης προσφύγων και αιτούντων άσυλο στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Παλεύουμε ενάντια στη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας, για να κλείσουν άμεσα όλα τα άθλια hot - spots, για τη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στις χώρες τελικού προορισμού τους, ενάντια σε Σένγκεν και Δουβλίνο, ενάντια σε όλους αυτούς τους αντιλαϊκούς νόμους, ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης και των ιμπεριαλιστικών πολέμων».

 
 
 
 
JSN ImageShow by JoomlaShine.com
 
Copyright © 2011 kke.gr