Αυτοαπασχολούμενοι

article thumbnailΑποσπάσματα από την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα σε εκδήλωση της ΚΟΑ του ΚΚΕ για αυτοαπασχολούμενους, μικρούς εμπόρους & ελεύθερους επαγγελματίες

Φίλες και Φίλοι Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν την κυβέρνηση και την τρόικα τους χωρίζουν μίλια ή μέτρα, το σίγουρο είναι ότι τους ενώνουν οι στόχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η ανάκαμψη της καπιταλιστικής κερδοφορ  .... 

article thumbnailΜαζική προλεταριοποίηση αυτοαπασχολούμενων και μονοπώληση των κλάδων

Η παρέμβαση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα στη συζήτηση στη βουλή του νομοσχεδίου για την απελευθέρωση των "κλειστών" επαγγελμάτων - «Η συζήτηση θα ήταν πάρα πολύ σημαντική και ωραία, αν έφευγα  .... 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗ 2Η ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΘΗΝΩΝ Μμ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΤΗ ΤΗ ΓΣΕΒΕΕ (09/03/2018)
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΑΣ (31/01/2018)
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΒΕ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΤΑΞΙ (14/10/2017)
Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για τις συναντήσεις Τσίπρα με τις διοικήσεις των ΕΣΕΕ - ΓΣΕΒΕΕ και τη συζήτηση για το νέο παραγωγικό μοντέλο (01/09/2017)
Σχόλιο του Γραφείου Τύπου σχετικά με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για το «πάγωμα» των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών εισφορών (13/09/2016)
Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για το ασφαλιστικό των ελεύθερων επαγγελματιών (13/01/2016)
Δελτίο Τύπου - Συνάντηση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα με τον Πρόεδρο του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλο (24/09/2014)
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ : Για τις κατασχέσεις αυτοαπασχολούμενων (03/09/2014)
Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα μετά τη συνάντηση με το προεδρείο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) (28/08/2014)
Χαιρετισμός του Θανάση Παφίλη, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψηφίου περιφερειάρχη Αττικής στην απεργιακή συγκέντρωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Πωλητών Επαγγελματιών Λαϊκών Αγορών (28/04/2014)
Δηλώσεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής & τη συνάντηση με το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ
19/10/12

Για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής

«Η ΕΕ και το ΔΝΤ επιβραβεύουν τους σφαγιαστές των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων. Τέτοια συγχαρητήρια πήρε η κυβέρνηση Σαμαρά, η κυβέρνηση Βενιζέλου και η κυβέρνηση Κουβέλη.

Δεύτερο: Οι αποφάσεις της ΕΕ δείχνουν ότι αυτή αντιδραστικοποιείται ακόμα παραπέρα με την επιλογή να βαθύνει η χρηματοοικονομική ένωση. Βεβαίως όσο βαθαίνει η αντιδραστική ενοποίηση, τόσο δημιουργούνται οι προϋποθέσεις να υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη ανισόμετρη ανάπτυξη, ακόμα μεγαλύτερη ανισοτιμία και δυσαναλογία στην ανάπτυξη των χωρών, άρα να καλλιεργείται το έδαφος για διασπαστικές τάσεις.

Αποδεικνύεται ότι η ΕΕ δεν βελτιώνεται, δεν εξανθρωπίζεται, δεν εξωραΐζεται. Η αποδέσμευση πρέπει να είναι η πολιτική που να υιοθετήσει ο ελληνικός λαός και έχει τη δύναμη να το πετύχει».

Για τη συνάντηση με το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ

«Ως Κόμμα έχουμε διατυπώσει και έχουμε φέρει μέχρι και σχέδια νόμου στη βουλή που έχουν δυστυχώς απορριφθεί για την αντιμετώπιση των πιο οξυμμένων προβλημάτων των αυτοαπασχολούμενων που αφορούν π.χ. το δυσβάσταχτο φορολογικό σύστημα. Την, στην ουσία, εγκατάλειψη προστασίας της Υγείας, ιδιαίτερα για εκείνους που δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν τα ασφάλιστρα, γιατί δεν μπορούν να επιβιώσουν. Επίσης έχουμε κάνει συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση των χρεών των αυτοαπασχολουμένων και μικρών επιχειρηματιών που κλείνουν, λόγω χρεοκοπίας, και που βεβαίως δεν μπορεί να τιμωρηθούν με κατασχέσεις μια που δεν ευθύνονται αυτοί για την κρίση.

Παρακολουθήσαμε και παρακολουθούμε τις προτάσεις της ΓΣΕΒΕΕ και στο αμέσως επόμενο διάστημα θα ξαναεπιχειρήσουμε να φέρουμε νέα σχέδια νόμου στη βουλή, άλλωστε αυτό προβλέπεται και από τη γενικότερη θέση μας για την κατάργηση του μνημονίου. Αυτό όμως που αποτελεί απάντηση σήμερα είναι η κοινή δράση των αυτοαπασχολούμενων με τους εργατοϋπαλλήλους και τη φτωχή αγροτιά και η υιοθέτηση μέτρων που στρέφονται κατά των μονοπωλίων. Γιατί σε τελευταία ανάλυση ακόμα κι αν γίνει η ανάκαμψη από την κρίση, τα μονοπώλια είναι αυτά που θα κερδίσουν σε βάρος της μισθωτής εργασίας και των αυτοαπασχολουμένων».

 
 
 
 
JSN ImageShow by JoomlaShine.com
 
Copyright © 2011 kke.gr