ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΑΡΧΕΙΑΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΑ 100ΧΡΟΝΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
29/03/18

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ διοργανώνει αυτή τη σημαντική έκθεση, εδώ στην έδρα του Κόμματος, στον Περισσό, για τα 100 χρόνια του Κόμματος, μια έκθεση σπάνιων ντοκουμέντων από το Αρχείο του ΚΚΕ. Είναι φυσικά ένα μικρό δείγμα, γιατί θα συνεχιστούν και άλλες εκθέσεις και άλλες εκδηλώσεις, καθ' όλη τη διάρκεια του 2018, που είναι έτος γιορτής και κορυφώνεται στις 25 Νοεμβρίου του 2018, με μια μεγάλη πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση του ΚΚΕ.

Το Κόμμα μας νοιώθει υπερήφανο για αυτή τη μεγάλη ηρωική, δύσκολη, πορεία των 100 χρόνων. Θεωρούμε απαραίτητο οι νέες γενιές, οι μελλοντικές γενιές, να γνωρίζουν αυτή την ιστορία. Η γνώση της ιστορίας είναι δύναμη, σε βοηθά να γνωρίζεις όχι απλά το παρελθόν, αλλά να κοιτάς σταθερά το παρόν και να χαράσσεις πολύ πιο σωστά και δημιουργικά το μέλλον.

Αυτός είναι ο στόχος του ΚΚΕ μέσα από όλη αυτή την πορεία, την ηρωική, την θετική, με τα θετικά και τα αρνητικά, με τις αδυναμίες, με τα άλματα, με τις καμπές και τα πισωγυρίσματα. Αυτή την ιστορία δεν την απεμπολούμε, όπως έκαναν άλλοι. Tους έχουμε ονομάσει ριψάσπιδες, τέτοιοι είναι και βρίσκονται μάλιστα και στην κυβερνητική εξουσία, μέσα από το ΣΥΡΙΖΑ και τη συνεργασία τους με τους ΑΝΕΛ.

Το ΚΚΕ συνεχίζει αυτή την προσπάθεια για τις γενιές που έρχονται, κυρίως, αλλά και για τη σημερινή γενιά που πρέπει να πάρει την τύχη πραγματικά στα χέρια της.

Σε ερώτηση σχετικά με την υπόθεση των 2 Ελλήνων στρατιωτικών και την τοποθέτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Κ. Κατσίκη είπε:

Είναι απαράδεκτη η δήλωση του συγκυβερνήτη του ΣΥΡΙΖΑ, του εκπροσώπου των ΑΝΕΛ, του κ. Κατσίκη. Στην ουσία έπαιξε το ρόλο "λαγού", αυτή είναι η πιο πιθανή εκδοχή αυτού του ζητήματος και βεβαίως έδωσε πάσα στον πρόεδρο της Τουρκίας, έτσι ώστε να θέσει ξανά διεκδικήσεις, τις τουρκικές απόψεις, την τουρκική προκλητικότητα και επιθετικότητα απέναντι και στην παράνομη - ουσιαστικά - κράτηση των δύο στρατιωτικών μας στην Τουρκία, οι οποίοι πρέπει εδώ και τώρα να απελευθερωθούν και βεβαίως να συνεχίσει το ζήτημα των αμφισβητήσεων, των διεκδικήσεων, της προσπάθειας για αλλαγή και αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάνης, που είναι σε βάρος και του τουρκικού λαού και του ελληνικού, διότι βάζει λαούς, εργαζόμενους ανθρώπους, τη νεολαία μας, να σκοτώνονται σε πεδία - αύριο πιθανόν - μαχών.

Απ' αυτή τη σκοπιά χρειάζεται η μέγιστη δυνατή επαγρύπνηση, κινητοποίηση, τόσο ενάντια στην άρχουσα τάξη όσο και ενάντια στην προκλητική πολιτική της Τουρκίας και τους συμμάχους τους, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, οι οποίοι δεν προάγουν σε καμιά περίπτωση ούτε την ασφάλεια, ούτε τη σταθερότητα, ούτε την ειρήνη στην περιοχή, αλλά είναι παράγοντες αποσταθεροποίησης, πολεμικών εμπλοκών, επικίνδυνων σχεδιασμών για όλους τους λαούς της περιοχής.

 
 
 
 
JSN ImageShow by JoomlaShine.com
 
Copyright © 2011 kke.gr