Διεθνές Σεμινάριο του ΚΚΕ για το ρόλο των Κομμουνιστών στην πάλη για την ισοτιμία και την χειραφέτηση των Γυναικών
22/03/10

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την πρώτη Διεθνή Συνδιάσκεψη των Γυναικών, που καθιέρωσε μετά από πρόταση της κομμουνίστριας επαναστάτριας Κλάρας Τσέτκιν, την 8η Μάρτη ως Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, το ΚΚΕ διοργανώνει Διεθνές Σεμινάριο Κομμουνιστικών κι  Εργατικών Κομμάτων, με θέμα: «Ο ρόλος των Κομμουνιστών στην πάλη για την Ισοτιμία και την χειραφέτηση των Γυναικών». Το Διεθνές Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις 26 Μάρτη στις Βρυξέλλες.

Το σεμινάριο αυτό αποσκοπεί στο να φωτίσει το σύγχρονο περιεχόμενο της πάλης για την χειραφέτηση των γυναικών ως συστατικό μέρος της πάλης για την κοινωνική απελευθέρωση και την κατάργηση της εκμετάλλευσης. Να καταδείξει τις ταξικές αιτίες των διακρίσεων λόγω φύλου, την στρατηγική της ΕΕ και του ιμπεριαλισμού ενάντια στις γυναίκες και τα δικαιώματά τους, όπως και την αναγκαιότητα του σοσιαλισμού που απορρέει από τα σύγχρονα προβλήματα των γυναικών της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.

Το σεμινάριο αυτό θα αναδείξει την συμβολή του κομμουνιστικού και εργατικού κινήματος, του σοσιαλισμού στην πάλη για την γυναικεία χειραφέτηση. Θα αποτελέσει έτσι και μια απάντηση στις προσπάθειες των αστικών πολιτικών δυνάμεων να παραχαράξουν την ιστορία, να ουδετεροποιήσουν και να προσεταιρισθούν την Διεθνή Μέρα των Γυναικών.

Στο Σεμινάριο αυτό επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ θα είναι η Αλέκα Παπαρήγα, Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή:

Κομμουνιστικό Κόμμα Αζερμπαϊτζάν, Εργατικό Κόμμα Βελγίου, Νέο Κομμουνιστικό Κόμμα Βρετανίας, Πόλος για την Κομμουνιστική Αναγέννηση στην Γαλλία, Ενοποιημένο Κομμουνιστικό Κόμμα Γεωργίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, Κομμουνιστικό Κόμμα Ινδίας, Τουντέχ (Ιράν), Κομμουνιστικό Κόμμα Ιρλανδίας, Κομμουνιστικό Κόμμα των Λαών της Ισπανίας, Κόμμα Κομμουνιστών της Κιργισίας, ΑΚΕΛ Κύπρου, Σοσιαλιστικό Κόμμα Λετονίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Λευκορωσίας, Λιβανέζικο Κομμουνιστικό Κόμμα, Ουγγρικό Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα, Νέο Κομμουνιστικό Κόμμα Ολλανδίας, Πορτογαλικό Κομμουνιστικό Κόμμα, Κομμουνιστικό Κόμμα Ρωσικής Ομοσπονδίας, Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας - Επαναστατικό Κόμμα Κομμουνιστών, Κομμουνιστικό Κόμμα Σλοβακίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Σουηδίας, Συριακό Κομμουνιστικό Κόμμα, Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας, Κόμμα Εργασίας Τουρκίας (ΕΜΕΠ), Κομμουνιστικό Κόμμα Βοημίας Μοραβίας (Τσεχίας).

 
 
 
 
JSN ImageShow by JoomlaShine.com
 
Copyright © 2011 kke.gr