Επιστολή της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για τις συνέπειες στους Έλληνες μικρομεσαίους αγρότες της απαγόρευσης εισαγωγών στη Ρωσία σε αντίποινα των κυρώσεων από μέρους της ΕΕ και των ΗΠΑ
13/08/14

Προς τον νυν  Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζ.Μ Μπαρόζο

Προς τον νέο Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζ.Κ Γιούνγκερ

Προς την Ύπατη Eκπρόσωπο  της EE για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας Κ.'Αστον

Προς τους αρμόδιους επιτρόπους:

Για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις και το Ευρώ, Γ. Κατάινεν

Για τη γεωργία και την αγροτική ανάπτυξη, Ν.Τσόλος

 

Χιλιάδες μικρομεσαίοι αγρότες στην Ελλάδα και σε άλλα κράτη - μέλη της ΕΕ πληρώνουν για την ιμπεριαλιστική επέμβαση  ΕΕ - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ  στο πλευρό της φασιστικής κυβέρνησης της Ουκρανίας , με σκοπό τη διείσδυση των μονοπωλίων τους στη περιοχή σε ανταγωνισμό με την καπιταλιστική Ρωσία.

Οι κυρώσεις της ΕΕ και των ΗΠΑ , ενάντια στη Ρωσία, με ομόφωνη γνώμη όλων των κυβερνήσεων της  είχαν σαν  αποτέλεσμα αντίμετρα της τελευταίας, με πρώτο  το εμπάργκο στα αγροτικά προϊόντα προέλευσης  ΕΕ-ΗΠΑ και με τον  κίνδυνο επέκτασης τους στην ενέργεια και σε άλλους κλάδους της οικονομίας με οδυνηρές συνέπειες για τους λαούς. Η ελληνική κυβέρνηση έχει μεγάλες ευθύνες  γιατί  στήριξε και μάλιστα κατά τη διάρκεια της Προεδρίας της στην ΕΕ την ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Ουκρανία με βασικό κριτήριο τη διείσδυση των ευρωπαϊκών και αμερικανικών μονοπωλίων στην περιοχή.

Τώρα χιλιάδες Έλληνες μικρομεσαίοι αγρότες ,ιδιαίτερα παραγωγοί οπωροκηπευτικών,  με κύρια αγορά τη Ρωσία, μετά την ΚΑΠ, δέχονται νέο καταστρεπτικό  πλήγμα καθώς  η αδιάθετη παραγωγή τους σαπίζει στις αποθήκες. Μπαίνει σε μακροπρόθεσμο κίνδυνο η πρόσβαση Ελληνικών αγροτικών προϊόντων  στη Ρωσική αγορά  τα επόμενα χρόνια

Η ΕΕ και όλες οι κυβερνήσεις της έχουν μεγάλες ευθύνες για αυτή τη κατάσταση.

Ερωτάται η Επιτροπή :

Ποια μέτρα προτίθεται να λάβει για την άρση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας που προκάλεσαν τα αντίμετρα  της τελευταίας;

Ποια μέτρα προτίθεται να λάβει για την ΑΜΕΣΗ αποζημίωση των αγροτών που επλήγησαν από τις αποφάσεις της ΕΕ και να στηρίξει με συγκεκριμένα μέτρα το χαμένο εισόδημα της μικρομεσαίας αγροτιάς.  

 

Οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ

Παπαδάκης  Κώστας

Ζαριανόπουλος Σωτήρης

 

 

 
 
 
 
JSN ImageShow by JoomlaShine.com
 
Copyright © 2011 kke.gr