Μετανάστες - Πρόσφυγες

article thumbnailΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ (20 ΙΟΥΝΗ 2018)

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του στους δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες που βρίσκονται στη χώρα μας, στους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες πο  .... 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ ΕΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ - ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ (29/06/2018)
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ (20 ΙΟΥΝΗ 2018) (20/06/2018)
ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ (15/05/2018)
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ (23/04/2018)
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ [2018] (20/03/2018)
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ [18/12/2017] (18/12/2017)
ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ (07/11/2017)
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΑΦΓΑΝΟΥ ΜΑΘΗΤΗ ΑΜΙΡ (03/11/2017)
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ [20/10/2017] (20/10/2017)
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟ (08/10/2017)
Κοινή ανακοίνωση των Κομμουνιστικών Κομμάτων Ελλάδας, Ισπανίας, Ιταλίας, Μάλτας
22/04/15
Με πρωτοβουλία του ΚΚΕ τα Κομμουνιστικά Κόμματα από 4 ευρωπαϊκές χώρες της Μεσογείου, που δέχονται τα μεγαλύτερα κύματα προσφύγων και μεταναστών, καταγγέλλουν την πολιτική της ΕΕ και καταδεικνύουν τις αιτίες του προβλήματος, καθώς και την κατεύθυνση της πάλης των κομμουνιστών σ' ότι αφορά αυτό το ζήτημα. Η Κοινή Ανακοίνωση έχει ως εξής:

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΕΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Το ΚΚ Ελλάδας, το ΚΚ Ιταλίας, το ΚΚ Λαών Ισπανίας και το ΚΚ Μάλτας μπροστά στην ανείπωτη τραγωδία που εκτυλίσσεται στις θάλασσες των χωρών μας με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, θέλουμε να τονίσουμε τα εξής:

Η συνεχιζόμενη τραγωδία έχει «ονοματεπώνυμο»: είναι η πολιτική της ΕΕ και άλλων χωρών, όπως των ΗΠΑ, που ευθύνονται για τους πολέμους στην περιοχή της Αν. Μεσογείου, της Μ. Ανατολής, της Β. Αφρικής. Η τραγωδία αυτή έχει τη «ρίζα» της στο ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα, στο έδαφος αυτό εκδηλώνεται η φτώχεια,  η ταξική εκμετάλλευση και καταπίεση της εργατικής τάξης, των λαών από τα αντιδραστικά καθεστώτα, η όξυνση των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων, που προκαλούν τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους κι επεμβάσεις.

Οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πόλεμοι που διεξαχθήκαν στη Συρία, Λιβύη, Ιράκ, Μάλι και σε άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής έχουν σοβαρή επίδραση στους λαούς αυτών των χωρών, που αναγκάζονται να βάζουν τις ζωές τους σε κίνδυνο και ξεσπιτώνονται περιπλανώμενοι σε άλλες περιοχές.

 Το πρόβλημα των μεταναστευτικών ρευμάτων δεν λύνεται χωρίς την αντιμετώπιση των αιτιών, που τα δημιουργούν. Οι "φράχτες", η Frontex, και τα άλλα μέτρα καταστολής, το μόνον που κάνουν είναι να αυξάνουν τον αριθμό των νεκρών και την τιμή των δουλεμπόρων.

Οι κυβερνήσεις του λεγόμενου «Νότου» της Ευρώπης, «δεξιές» κι «αριστερές», έχουν τεράστια ευθύνη, γιατί συμμετέχουν σ' αυτό το έγκλημα, συμμετέχουν στα ιμπεριαλιστικά σχέδια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Αγωνιζόμαστε για μέτρα ανακούφισης, έτσι ώστε οι κυβερνήσεις  εδώ και τώρα, να εξασφαλίσουν ανθρώπινους χώρους προσωρινής φιλοξενίας για τους πρόσφυγες καθώς και για τη χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων για να φτάσουν στις χώρες του πραγματικού προορισμού τους. Απειθαρχία στον Κανονισμό του Δουβλίνου και στη Σένγκεν.

Επιπλέον, τονίζουμε πως το ζήτημα αυτό δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ξέχωρα από τις αιτίες που το προκαλούν. Απαιτείται να δυναμώσει η πάλη των λαών μας ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, στο ίδιο το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα.

 

 
 
 
 
JSN ImageShow by JoomlaShine.com
 
Copyright © 2011 kke.gr