ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ "ΑΦΟΙ ΒΛΑΧΟΥ" ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ
22/07/19

Το ΚΚΕ καταγγέλλει την προσπάθεια «ποινικοποίησης» του δικαίου αγώνα των εργαζομένων στην εταιρεία «ΑΦΟΙ ΒΛΑΧΟΥ», που γίνεται για την επαναπρόσληψη του συναδέλφου τους, προέδρου του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου-Ανατολικής Αττικής και μέλους της σωματειακής επιτροπής.

Από την πρώτη στιγμή η εργοδοσία κατέφυγε στο αντεργατικό οπλοστάσιο για να χτυπήσει τον αγώνα των εργαζομένων. Έσυρε τους εργαζόμενους στα δικαστήρια, και, κάνοντας χρήση του τελευταίου απεργοκτόνου νόμου της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, έβγαλε παράνομη την απεργία του Σωματείου. Τώρα προσέφυγε εκ νέου ενάντια στην νέα 48ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου.

Αποδεικνύεται ότι οι κυβερνήσεις αλλάζουν, αλλά η επίθεση στα εργατικά δικαιώματα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες συνεχίζεται. Η κυβέρνηση της ΝΔ, δείχνοντας με το καλημέρα προς τους μεγαλοεργοδότες, ότι θα πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διατηρηθεί κι επεκταθεί ο εργασιακός μεσαίωνας, αποθρασύνει τη στάση τους.

Την απάντηση στην επίθεση εργοδοσίας και κράτους την δίνουν οι εργάτες του εργοστασίου που ενωμένοι συνεχίζουν τον αγώνα για την επαναπρόσληψη του συναδέλφου τους, για την υπεράσπιση των συνδικαλιστικών ελευθεριών, έχοντας στο πλάι τους τα ταξικά συνδικάτα. Αυτός είναι ο δρόμος για την υπεράσπιση του δίκιου και της ζωής των εργαζομένων.

 
 
 
 
JSN ImageShow by JoomlaShine.com
 
Copyright © 2011 kke.gr