Σχόλιο του Γραφείου Τύπου σχετικά με τις εξαγγελίες του ΥΠ. Οικονομίας για τους ελεύθερους επαγγελματίες
23/07/09

Η ενίσχυση που εξάγγειλε ο υπουργός οικονομίας για ορισμένους ελεύθερους επαγγελματίες, αποτελεί κίνηση εντυπωσιασμού και στερείται κάθε ουσίας.

Τα ποσά που δίνονται ως επιδότηση, από τη μια απευθύνονται σε πιο εύπορα στρώματα και από την άλλη είναι ασήμαντα στην πλειοψηφία τους. Τα ασθενέστερα οικονομικά στρώματα μένουν έξω και από αυτή την επιδότηση-ψίχουλο των 3000 έως 5000 ευρώ, ενώ κατηγορούνται από τον υπουργό και για φοροκλοπή.    

Παράλληλα, όπως δείχνει η εμπειρία, χιλιάδες μικρομεσαίοι αλέθονται από τον οδοστρωτήρα των μονοπωλίων, ιδιαίτερα στις συνθήκες της απελευθέρωσης της αγοράς. Η κυβερνητική πολιτική και συνολικά η πολιτική  της ΕΕ συμβάλουν ουσιαστικά σε αυτήν την κατεύθυνση. Με την οδηγία Μπολκενστάιν, που απελευθερώνει σειρά επαγγελμάτων, παραδίνονται βορά στο μεγάλο κεφάλαιο.

          Οι προεκλογικού τύπου κινήσεις, όπως η παραπάνω, δεν πρόκειται να πιάσουν τόπο. Τα κατώτερα στρώματα των ελεύθερων επαγγελματιών έχουν δρόμο προς το δικό τους συμφέρον, τη συμπαράταξή τους με την εργατική τάξη και τα άλλα μικρομεσαία στρώματα κατά της φιλομονοπωλιακής πολιτικής.

 
 
 
 
JSN ImageShow by JoomlaShine.com
 
Copyright © 2011 kke.gr