Υποψήφιοι Περιφερειάρχες και Αντιπεριφερειάρχες που θα στηρίξει το ΚΚΕ στις 13 περιφέρειες της χώρας με τους συνδυασμούς της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στις εκλογές του Νοέμβρη 2010
21/06/10

1) ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: Παφίλης Θανάσης του Σπύρου. Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, βουλευτής Α΄Αθήνας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ. Γεννημένος το 1954. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Διετέλεσε βουλευτής του ΚΚΕ 1989- 1993 και ευρωβουλευτής του ΚΚΕ από το 2004 έως το 2009. Είναι Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης (ΠΣΕ).

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ ΑΘΗΝΩΝ

Κεντρικού Τομέα Αθηνών : Ζαφειρίου Ελένη - Μέλος της συντονιστικής επιτροπής της Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τα δημοκρατικά δικαιώματα και λαϊκές ελευθερίες. Δικηγόρος. Γεννημένη το 1951.

Νότιου Τομέα Αθηνών : Κατσώτης Χρήστος - Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ, γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Αθήνας. Ξενοδοχοϋπάλληλος. Γεννημένος το 1958.

Βόρειου Τομέα Αθηνών : Μπαλού Αλεξάνδρα - Μέλος της Επιτροπής Πόλης της ΚΟΑ, μέλος του ΔΣ της ΟΤΟΕ και νομαρχιακή σύμβουλος Αθήνας. Τραπεζοϋπάλληλος. Γεννημένη το 1961.

Δυτικού Τομέα Αθηνών : Πέρρος Γιώργος - Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ. Γεννημένος το 1960.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Δυτική Αττική : Δήμος Κουμπούρης - 58 ετών, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΙΚΑ, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, πρώην βουλευτής Αττικής

Ανατολική Αττική : Γιάννης Γκιόκας - δικηγόρος 30 ετών, βουλευτής Αττικής, μέλος του Γραφείου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

Μανουσογιαννάκης Γιάννης - Ναυτεργάτης, γεννημένος το 1959. Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, στέλεχος του ΠΑΜΕ, Πρόεδρος του ναυτεργατικού σωματείου "Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ", μέλος της διοίκησης της ΠΝΟ.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΝΗΣΩΝ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

Τζατζάνης Κώστας - Συνταξιούχος αρχιτέκτονας - πολεοδόμος και δόκτορας πολεοδομίας, γεννημένος το 1945. Μέλος της Επιτροπής Πόλης της ΚΟΠ, σήμερα νομαρχιακός σύμβουλος Πειραιά, έχει διατελέσει δημοτικός σύμβουλος Πειραιά από το 1979, μέλος του ΔΣ του ΣΑΔΑΣ του Πανελλήνιου Συλλόγου Αρχιτεκτόνων.

2) ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: Κωνσταντινίδης Θεοδόσης του Νικολάου. Μέλος του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ. Τοπογράφος. Γεννημένος το 1951. Επί σειρά ετών ήταν Γραμματέας της Κ.Ο. Θεσσαλονίκης, υπεύθυνος για τις Οργανώσεις του ΚΚΕ στη Μακεδονία.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ

Θεσσαλονίκης - Ζιώγας Γιάννης
Χαλκιδικής - Τζέκης 'Αγγελος
Σερρών - Ρακιτζή Τιμοθέα
Πέλλας - Ουγγρινός Αλέκος
Ημαθίας - Τρεμπελής Χρήστος
Πιερίας - Σκουφάς Γιάννης
Κιλκίς - Χαλίτσιος Κωνσταντίνος

3) ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΚΑΙ ΕΥΒΟΙΑΣ: Μαρίνος Γιώργος του Βασιλείου. Μέλος του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ, βουλευτής Εύβοιας. Γεννημένος το 1954. Ναυτεργάτης ασυρματιστής. Επί σειρά ετών μέλος του ΔΣ του σωματείου Ασυρματιστών, με συνδικαλιστική δράση στο ναυτεργατικό κίνημα. Εκλέχτηκε βουλευτής Εύβοιας στις εκλογές του 2007 και 2009.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ

Βοιωτίας - Γκικόπουλος Γιώργος
Εύβοιας - Ντούρου Σοφία
Ευρυτανίας - Σταμέλου Έλσα
Φθιώτιδας - Χρονάς Τάσος
Φωκίδας - Παναγής Γιάννης

4) ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ: Μπούτας Βαγγέλης του Θωμά. Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας. Γεννήθηκε το 1954. Αγρότης, μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ και Πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας από το 1990. Νομαρχιακός σύμβουλος Καρδίτσας, όπου εκλέχτηκε για πρώτη φορά το 1998. Διετέλεσε Πρόεδρος της Κοινότητας Μητρόπολης Καρδίτσας. Επίσης εκλέχτηκε βουλευτής του ΚΚΕ από το 1996 έως το 2000.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ

Λάρισας - Γαβαλά Μαρία
Μαγνησίας - Γατζής Νίκος
Καρδίτσας - Κράνιας Βασίλης
Τρικάλων - Μπακάση Βάσω

5) ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: Τσάκωνας Αντώνης του Φώτη. Μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και Γραμματέας της Κομματικής Οργάνωσης ΔΕΗ Πτολεμαίδας. Γεννημένος το 1954. Οικονομολόγος πτυχιούχος της Ανώτατης Βιομηχανικής Σχολής Θεσσαλονίκης, με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας. Υπάλληλος του Νοσοκομείου Πτολεμαίδας, επί σειρά ετών Διοικητικός Διευθυντής του Νοσοκομείου. Διοικητής στο Νοσοκομείο Φλώρινας από το 2002 έως το 2004.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ

Γρεβενών - Βασίλης Καραμήτρος
Καστοριάς - Γιώργος Τίγκας
Κοζάνης - Νώντας Στολτίδης
Φλώρινας - Μανώλης Βογιατζής

6) ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ: Τρέλλης Χρήστος του Ιωάννη. Μέλος του Γραφείου Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης του ΚΚΕ. Γεννημένος το 1954. Γεωπόνος- μελετητής, ελεύθερος επαγγελματίας. Διετέλεσε Νομαρχιακός Σύμβουλος Έβρου επί δύο τετραετίες. Υποψήφιος Πρόεδρος της ΝΑ Ροδόπης- Εβρου, και υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ σε αλλεπάλληλες εκλογικές μάχες.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ

Δράμας - Γιάννης Στεφανίδης
Εβρου - Ανέστης Βλισίδης
Καβάλας - Χρήστος Ποτόλιας
Ξάνθης - Δημήτρης Φωτιάδης 
Ροδόπης - Νίκος Βαργεμίδης

7) ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: Καραθανασόπουλος Νίκος του Πέτρου. Βουλευτής Αχαίας του ΚΚΕ, μέλος του Τμήματος Οικονομίας της Κεντρικής Επιτροπής και της Επιτροπής Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ. Γεννημένος το 1957. Οικονομολόγος.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ

Αχαΐα - Χρήστος Τσαντής
Αιτωλοακαρνανία - Σολτάτος Γιώργος
Ηλεία - Καραπάνος Γιώργος

8) ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ: Γόντικας Νίκος του Ανδρέα. Μέλος του Γραφείου Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ. Γεννημένος το 1957. Απόφοιτος του Πανεπιστημίου Αθηνών, οικονομολόγος, δημόσιος υπάλληλος εφοριακός.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ

Αργολίδας - Θεοδοσίου Γιώργος
Αρκαδίας - Γουργάρης Βαγγέλης
Κορινθίας - Αρμενάκα Ακαρέπη Ειρήνη
Λακωνίας - Λεβεντάκης Δήμος
Μεσσηνίας - Δαμαλάς Αριστείδης

9) ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Κωτσαντής Κώστας του Θεοδώρου. Μέλος του Γραφείου Περιοχής Βορειο-Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ. Γεννημένος το 1958, σπούδασε οικονομικά στην Πράγα της Τσεχοσλοβακίας. Υπάλληλος στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Πρέβεζας. Διετέλεσε για 8 χρόνια νομαρχιακός σύμβουλος στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πρέβεζας. Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ

Ιωάννινα - Τσουμάνη Όλυ
Άρτα - Ζιώβας Βασίλης
Πρέβεζα - Νόβας Γιάννης
Θεσπρωτία - Παπαθεοδώρου ΓΙάννης 

10) ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΟΥ: Γουλής Θόδωρος του Σπύρου. Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και του Γραφείου Περιοχής Βορειοδυτικής Ελλάδας. Γεννημένος το 1953. Τέλειωσε την Ιατρική Σχολή με ειδικότητα Γενική Ιατρική. Διετέλεσε Νομαρχιακός Σύμβουλος στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κέρκυρας από το 1995 έως το 2001.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ

Κέρκυρα - Γιώργος Κουλούρης
Λευκάδα - Θωμάς Καβαδάς 
Κεφαλλονιά - Δημήτρης Μαντζουράτος
Ιθάκη - Αβραάμ Μιχαλόπουλος 
Ζάκυνθος - Γιάννης Κορφιάτης 

11) ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ: Ορφανός Στέλιος του Αντώνη. Πολιτικός μηχανικός, δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην κατασκευή δημόσιων και ιδιωτικών έργων. Γεννήθηκε το 1953. Οργανώθηκε στην ΚΝΕ πριν την εξέγερση του Πολυτεχνείου, συνελήφθη και βασανίστηκε από τη χούντα. Στέλεχος του ΚΚΕ σε πολλούς τομείς δουλειάς, υποψήφιος βουλευτής του Κόμματος. Μέλος της αντιπροσωππείας του ΤΕΕ- ΤΑΚ από το 2001 - 2010. Υποψήφιος δήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος Ηρακλείου Κρήτης από το 1998 έως σήμερα.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ

Ηράκλειο - Βρύσαλης Δημήτρης
Χανιά -  Νταγκουνάκης Γιώργος
Ρέθυμνο - Μανουσάκης Νίκος
Λασίθι - Κόκκινος Βασίλης

12) ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: Κόρακας Στρατής του Χρήστου. Στέλεχος του ΚΚΕ. Διετέλεσε βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ από το 1985 έως το 1996 και ευρωβουλευτής από το 1996 έως το 2004. Γεννημένος το 1940, σπούδασε στο πανεπιστήμιο της Λούβεν του Βελγίου οικονομικές επιστήμες και υπήρξε μέλος της Γραμματείας των Αντιδικτατορικών Επιτροπών του Εξωτερικού.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ

Σάμου - Φιλιππής Σταμάτης
Λέσβου - Βουλβούλης Ηλίας
Χίου - Ζωφός Γιάννης

13) ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: Καφαντάρη Λίλα του Ηλία. Ηθοποιός, διετέλεσε Πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, σήμερα είναι Αντιπρόεδρος του ΣΕΗ. Διετέλεσε βουλευτής του Κόμματος από το 2007 έως 2009 και υποψήφια βουλευτής στις εκλογές του 2009 στα Δωδεκάνησα.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ

Δωδεκανήσου - Περδικάρης Γιάννης
Κυκλάδων - Σιγάλας Βαγγέλης
 
 
 
 
JSN ImageShow by JoomlaShine.com
 
Copyright © 2011 kke.gr