Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα από την κινητοποίηση της ΚΝΕ στο Στρατηγείο της ΕΕ στη Λάρισα
05/07/14

Εκφράσαμε την αντίθεσή μας στους σχεδιασμούς της ΕΕ και του ΝΑΤΟ ενάντια στους λαούς της περιοχής. Το ΚΚΕ, η ΚΝΕ, θεωρούμε ότι δεν πρέπει να υπάρξει καμιά συμμετοχή σε αυτούς τους σχεδιασμούς, να μη διατεθεί καμία υποδομή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, κανένας φαντάρος να μην βρεθεί εκτός συνόρων, να επιστρέψουν αμέσως τα Τμήματα των ενόπλων δυνάμεων που βρίσκονται εκτός συνόρων.

Αυτή η κινητοποίηση σήμερα της νεολαίας της πατρίδας μας, της ΚΝΕ, της νεολαίας του ΚΚΕ, έχει αυτό το συμβολικό χαρακτήρα, εδώ έξω από το στρατηγείο της ΕΕ στη Λάρισα, που σχεδιάζει την πολεμική εμπλοκή απέναντι στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, αλλά και σε άλλους λαούς της περιοχής.

Ακολουθεί το Υπόμνημα του ΚΚΕ και της ΚΝΕ προς τη Στρατιωτική Διοίκηση της 1ης Στρατιάς

ΥΠΟΜΝΗΜΑ

ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΠΡΟΣ ΤΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ 1ΗΣ ΣΤΡΑΤΙΑΣ

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ Θοδωρής Χιώνης συναντήθηκαν, σήμερα Σάββατο 5 Ιούλη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 23ου Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της ΚΝΕ, με το Διοικητή της 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγο κ. Τελλίδη και τον επιτελάρχη του στρατηγείου Ταξίαρχο κ. Δρίβα, στο Στρατηγείο της ΕΕ στη Λάρισα και επέδωσαν το ακόλουθο υπόμνημα:

«Λάρισα , Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Με τη σημερινή μας διαμαρτυρία δηλώνουμε την αντίθεση μας στους σχεδιασμούς της ΕΕ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή μας καθώς και τη συμμετοχή της χώρας σε αυτούς.

Εδώ στη Λάρισα εδρεύει το  ελληνικό Στρατηγείο Επιχειρήσεων της Ε.Ε. που έχει αποστολή την προετοιμασία και τη διοίκηση της επέμβασης της ΕΕ στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί συνέχεια της συμμετοχής της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.

Η ελληνική κυβέρνηση για μια ακόμη φορά εμπλέκει τη χώρα μας σε επικίνδυνους για το λαό γεωπολιτικούς ανταγωνισμούς για τα συμφέροντα του μονοπωλιακού κεφαλαίου.

Ο Ελληνικός λαός, η νεολαία δεν έχουν κανένα συμφέρον από την οποιαδήποτε εμπλοκή της χώρας μας. Η συμμετοχή σε αυτούς τους σχεδιασμούς όχι μόνο δεν είναι προς το συμφέρον του ελληνικού λαού και της νεολαίας αλλά ταυτόχρονα υποβαθμίζει την αμυντική ικανότητα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Η αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων αφορά την άμυνα και την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας.

Με την σημερινή μας κινητοποίηση για μια ακόμα φορά καταγγέλλουμε τη συμμετοχή της Ελλάδας στην προώθηση ιμπεριαλιστικών σχεδίων και ζητάμε:

  • Να σταματήσει η λειτουργία του ελληνικού Στρατηγείου Επιχειρήσεων της Ε.Ε. στη Λάρισα.
  • Να μη διατεθεί καμία υποδομή που βρίσκεται στη χώρα μας και κανένας φαντάρος για την οργάνωση και το σχεδιασμό πολεμικών επιχειρήσεων της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.
  • Να γυρίσουν πίσω όλα τα τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων που βρίσκονται στο εξωτερικό, σε αποστολές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ                      ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ο ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ                                                        Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ

Δημήτρης Κουτσούμπας                                                     Θοδωρής Χιώνης

 
 
 
 
JSN ImageShow by JoomlaShine.com
 
Copyright © 2011 kke.gr