Επιστολή της Κ.Ο. του ΚΚΕ προς τον Πρόεδρου της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων για την επέμβαση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία
23/01/14

Κύριε πρόεδρε

Όπως είναι γνωστό με την σύμφωνη γνώμη και της ελληνικής κυβέρνησης  στην συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ την Δευτέρα 20 Γενάρη αποφασίσθηκε η γενικευμένη  επέμβαση στην  Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

Η επέμβαση αυτή στόχο έχει να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των ευρωενωσιακών μονοπωλίων στην περιοχή και αποκαλύπτει για μια ακόμη φορά τον ιμπεριαλιστικό χαρακτήρα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Η ελληνική κυβέρνηση  για μια ακόμη φορά εμπλέκει την χώρα μας σε επικίνδυνες πολεμικές αποστολές  και σε γεωπολιτικούς ανταγωνισμούς χάριν των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου.  Μεταξύ άλλων έχει ήδη αποφασίσει την διάθεση του στρατηγείου της Λάρισας για την εκπαίδευση και προετοιμασία της αποστολής.   

Το ΚΚΕ καταγγέλλει αυτούς τους σχεδιασμούς , καταδικάζει κάθε συμμετοχή της Ελλάδας στην προώθηση των ιμπεριαλιστικών σχεδίων  και απαιτεί να μην δοθεί καμία διευκόλυνση σε ΝΑΤΟ και ΕΕ για την προώθηση αυτών των σχεδίων. Να κλείσει η βάση της Σούδας, να μην διατεθούν υποδομές που βρίσκονται στην  χώρα μας, να μη διατεθεί το Στρατηγείο της Λάρισας για την εκπαίδευση και προετοιμασία της αποστολής.

Επειδή με τις αποφάσεις της κυβέρνησης η χώρα μας εμπλέκεται σε νέες πολεμικές αποστολές για τους λόγους αυτούς ζητάμε την άμεση σύγκλιση  της διαρκούς  Επιτροπής   Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής,  προκειμένου  με την  παρουσία των   Υπουργών  Εξωτερικών και Εθνικής Αμυνας   να γίνει συζήτηση για τα θέματα αυτά.

Οι βουλευτές

του ΚΚΕ και μέλη της διαρκούς Επιτροπής της Βουλής

Θανάσης Παφίλης

Λιάνα Κανέλλη

 
 
 
 
JSN ImageShow by JoomlaShine.com
 
Copyright © 2011 kke.gr