Δημοκρατικά Δικαιώματα

article thumbnailΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ [2019]

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού, στον απόηχο και του αποτρόπαιου ρατσιστικού εγκλήματος στη Νέα Ζηλανδία, μπορεί και πρέπει να γίνει αφορμή για να δυναμώσει η πάλη ενάντια στις αιτίες που δημιουργούν και ενισ  .... 

Απόσπασμα ανακοίνωσης του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για τα μέτωπα πάλης για τα δημοκρατικά δικαιώματα
14/10/09

Να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι τα βάρη της κρίσης.

Να πληρώσουν τα μονοπώλια, το μεγάλο κεφάλαιο.

Να πάρουν οι ίδιοι στα χέρια τους την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους.

Με ενιαίο μέτωπο πάλης να διεκδικήσουν τη βελτίωση των όρων ζωής και δουλειάς, να διεκδικήσουν λύση στα δίκαια αιτήματά τους.

Να υπερασπισθούν τα συμφέροντα της χώρας από τα μονοπώλια, τον ιμπεριαλισμό.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ - ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Κατάργηση των νόμων, μηχανισμών και πρακτικών ποινικοποίησης των εργατικών και λαϊκών αγώνων και διευκόλυνσης της εργοδοτικής τρομοκρατίας :

-- Κατοχύρωση της ελεύθερης πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης στους χώρους δουλειάς.

-- Νομοθετική απαγόρευση των απολύσεων για συνδικαλιστικούς και πολιτικούς λόγους.

-- Κατάργηση των αντιαπεργιακών νόμων και ειδικότερα της διάταξης που προβλέπει ταχύρρυθμες διαδικασίες υπέρ των εργοδοτών που υποβάλλουν έφεση κατά αθωωτικής για τους απεργούς πρωτόδικης απόφασης.

-- Κατάργηση της πολιτικής επιστράτευσης απεργών.

-- Ρητή απαγόρευση παρακολούθησης και αστυνόμευσης των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς (ηλεκτρονικά μέσα επιτήρησης, παρακολούθηση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, βιομετρικό φακέλωμα κ.λπ.).

-- Κατάργηση της απαράδεκτης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Ν. 2811/2000) με την οποία δικάστηκαν χιλιάδες αγωνιζόμενοι μαθητές και μαθήτριες από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

-- Κατάργηση των εκκρεμών δικών και διώξεων σε βάρος εργατικών συνδικάτων και συνδικαλιστών εργατών, αγροτών, μαθητών κ.λπ.

-- Αυστηροποίηση των ποινών για τα εργατικά ατυχήματα και τη μη τήρηση των μέτρων ασφαλείας.

-- Υπεράσπιση του πανεπιστημιακού ασύλου.

Κατάργηση του ευρωενωσιακού αντιδημοκρατικού πλαισίου και των τρομοσυμφωνιών με τις ΗΠΑ. Αποκάλυψη και αντεπίθεση στον αυξανόμενο αντικομμουνισμό της ΕΕ.

  • Να καταργηθούν ο τρομονόμος, ο ευρωτρομονόμος, τα ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης - παράδοσης και απόδειξης. Να μην ενσωματωθεί η νέα απόφαση - πλαίσιο της ΕΕ, που ποινικοποιεί τη ριζοσπαστική σκέψη, η απόφαση του Προυμ, το ηλεκτρονικό φακέλωμα των επικοινωνιών, των επιβατών πτήσεων κ.λπ.
  • Να καταργηθούν οι νόμοι που προσαρμόζουν τις υπηρεσίες και τους μηχανισμούς στον ενιαίο «Χώρο Ελευθερίας, Ασφάλειας και Δικαιοσύνης» της ΕΕ ή κυρώνουν αντιδημοκρατικές διεθνείς συμφωνίες, όπως: Σέγκεν, Ευρωπόλ, Ευρωτζάστ, Frontex, συμφωνίες με τις ΗΠΑ για τη δικαστική συνεργασία σε ποινικές υποθέσεις και την έκδοση, συμφωνίες και μνημόνια «αντιτρομοκρατικής» συνεργασίας με πρόσχημα την κατάργηση της βίζας.

ΟΧΙ στην προσαρμογή στο νέο ευρωατλαντικό δόγμα της «πολιτικής προστασίας» και «διαχείρισης κρίσεων», όπου σκόπιμα εντάσσονται σωρηδόν οι «κοινωνικές αναταραχές» μαζί με τις φυσικές καταστροφές, τα βιομηχανικά ατυχήματα και τα «τρομοκρατικά» χτυπήματα. ΟΧΙ στη στρατιωτικοποίηση της εσωτερικής ασφάλειας και την κατάργηση της διάκρισης εξωτερικού - «εσωτερικού» εχθρού.

Κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου και των μηχανισμών παρακολούθησης, περιορισμού και καταστολής των διαδηλώσεων και των λαϊκών αγώνων, όπως: χαφιεδοκάμερες, «διείσδυση» μυστικών αστυνομικών, σχέδιο ΠΔ και εγκύκλιος περιορισμού των διαδηλώσεων, χρήση χημικών, σφαιρών καουτσούκ και αστυνομικών σκύλων, διάλυση διαδηλώσεων με νερό, ειδικά επίλεκτα κατασταλτικά σώματα, τράπεζα DNA κ.λπ.

Προσανατολισμός της εκπαίδευσης και διαπαιδαγώγησης των Σωμάτων Ασφαλείας στην κατεύθυνση αντιμετώπισης του κοινού ποινικού εγκλήματος - ιδιαίτερα του οργανωμένου - και όχι του λαϊκού κινήματος και των μεταναστών.

Κατάργηση των μηχανισμών και θεσμών συμμετοχής του λαού στη λεγόμενη «κοινοτική» αστυνόμευση (Δημοτική Αστυνομία, Τοπικά Συμβούλια Πρόληψης Παραβατικότητας, αστυνόμος της γειτονιάς, εθελοντής αστυνόμος).

Για τη Δικαιοσύνη

-- Κατάργηση του διορισμού της ηγεσίας της Δικαιοσύνης από την εκάστοτε κυβέρνηση.

-- Κατάργηση της υπεροχής του ευρωενωσιακού Δικαίου έναντι του εθνικού και αποδέσμευση του δικαστικού συστήματος από τους ευρωενωσιακούς δικαστικούς θεσμούς (Δικαστήριο Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, Ευρωτζάστ, ηλεκτρονική Δικαιοσύνη κ.λπ.).

-- Δραστική μείωση της δυσβάσταχτης οικονομικής επιβάρυνσης των λαϊκών στρωμάτων, που καθιστά απαγορευτική την προσφυγή στη Δικαιοσύνη και εντείνει ακόμη περισσότερο το δοσμένο ταξικό χαρακτήρα της.

-- Πλήρης κατάργηση του δικαστικού ενσήμου, τελών κ.λπ. σε όλες τις εργατικές διαφορές.

-- Πλήρης κάλυψη οργανικών θέσεων δικαστών και δικαστικών υπαλλήλων και αναβάθμιση κτιριακής και υλικοτεχνικής υποδομής των δικαστηρίων, για να παύσουν οι απαράδεκτες καθυστερήσεις στην εκδίκαση των υποθέσεων και την έκδοση των αποφάσεων

 
 
 
 
JSN ImageShow by JoomlaShine.com
 
Copyright © 2011 kke.gr