Διεθνή

article thumbnailΑνακοίνωση της Γραμματείας της Ευρωπαϊκής Κομμουνιστικής Πρωτοβουλίας

Η ελπίδα βρίσκεται στην πάλη των λαών για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας! Σημαντική παρέμβαση πραγματοποιεί η "Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική πρωτοβουλία", μπροστά στην επικείμενη συνάντηση των  .... 

article thumbnailΨήφισμα της Ευρωπαϊκής Κομμουνιστικής Πρωτοβουλίας για τα εβδομηντάχρονα της αντιφασιστικής νίκης των λαών

H Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Πρωτοβουλία κατά τη συνεδρίαση της Γραμματείας της, στην Αθήνα στις 8/9, προχώρησε στην έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος για την 70η επέτειο της Μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών: «Πρ  .... 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ (20/01/2020)
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΒΥΗ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ & ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΕ ΑΥΤΗΝ (15/01/2020)
ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ & ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ (14/01/2020)
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΝΤ. ΤΡΑΜΠ (08/01/2020)
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΕΣΒΗ ΤΟΥ ΙΡΑΝ [8/1/2020] (08/01/2020)
ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΒΑΓΔΑΤΗΣ (03/01/2020)
ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΚ ΚΟΥΒΑΣ ΓΙΑ ΤΑ 61 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ (30/12/2019)
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΚΙΡΓΙΣΙΑΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΑΣΗΣ ΤΗΣ ΛΕΓΕΩΝΑΣ ΤΩΝ SS ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΗΣΕ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΑΣ (19/12/2019)
ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ [9/12/2019] (09/12/2019)
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ (3-4 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2019) (03/12/2019)
Ανακοίνωση της Γραμματείας της Ευρωπαϊκής Κομμουνιστικής Πρωτοβουλίας
07/09/16

Η ελπίδα βρίσκεται στην πάλη των λαών
για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας!

Σημαντική παρέμβαση πραγματοποιεί η "Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική πρωτοβουλία", μπροστά στην επικείμενη συνάντηση των επικεφαλής των κρατών του λεγόμενου «ευρωπαϊκού Νότου», που διοργανώνει η ελληνική κυβέρνηση  στις 9 Σεπτέμβρη στην Αθήνα.

Με ανακοίνωσή της Γραμματείας της η «Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Πρωτοβουλία» επισημαίνει την επιδίωξη των διοργανωτών της Συνάντησης να αξιοποιηθεί για την ενίσχυση των αυταπατών στους λαούς της Ευρώπης  περί «Συμμαχίας του Νότου», που θα δώσει δήθεν «τέλος στη λιτότητα» και καλεί τους λαούς να δυναμώσουν την πάλη τους  για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, της ΕΕ και του καπιταλιστικού συστήματος που υπηρετούν.  

Ολόκληρη η  ανακοίνωση της Γραμματείας της «Ευρωπαϊκής κομμουνιστικής πρωτοβουλίας» έχει ως εξής:

«Στις 9 Σεπτέμβρη, με πρωτοβουλία της «αριστερής» κυβέρνησης των νέων μνημονίων και των δεκάδων αντεργατικών μέτρων, των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, θα διεξαχθεί στην Αθήνα διάσκεψη των ηγετών των μεσογειακών χωρών της ΕΕ, του αποκαλούμενου και «Νότου» της ΕΕ, με αντικείμενο τις εξελίξεις στην ΕΕ, στο προσφυγικό - μεταναστευτικό, την περιβόητη «ανάπτυξη».

Η πρωτοβουλία αυτή, έρχεται λίγες μέρες μετά τη συνεύρεση παλιάς και «νέας» σοσιαλδημοκρατίας στο Παρίσι.

Οι δύο πρωτοβουλίες, όπως κι άλλες ανάλογες, έχουν ως «κοινό παρανομαστή» την επιδίωξη σποράς μάταιων ελπίδων στους λαούς, πως το καπιταλιστικό σύστημα και το αντιδραστικό του διακρατικό «οικοδόμημα» στην ευρωπαϊκή ήπειρο - η ΕΕ, μπορούν  να καλυτερεύσουν και να «εξανθρωπιστούν». Επιδιώκουν να πείσουν πως ένας άλλος συσχετισμός στις ευρωπαϊκές «κορυφές», υπέρ του «Νότου» σε βάρος του «Βορρά», ή υπέρ της σοσιαλδημοκρατίας έναντι των φιλελεύθερων, θα φέρει στους λαούς το «τέλος της λιτότητας», την «ισοτιμία», την «αλληλεγγύη», την «ανάπτυξη» στην ΕΕ.

Οι λαοί όμως της Ευρώπης γνωρίζουν στο πετσί εδώ και δεκαετίες πως η ΕΕ και κάθε είδους αστικές κυβερνήσεις (φιλελεύθερες και σοσιαλδημοκρατικές), στοχεύουν στην στήριξη της κερδοφορίας του κεφαλαίου, την ανάκαμψη του με ενίσχυση της αντιλαϊκής πολιτικής. Η «ανάπτυξη», που υπόσχονται, δεν ήταν, δεν μπορεί να είναι «δίκαιη», «πατάει» στα αποκαΐδια των εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων, στην ένταση της εκμετάλλευσης.  

Οι εργαζόμενοι διαπιστώνουν από την πείρα τους πως είναι οι ανταγωνισμοί ανάμεσα στα ιμπεριαλιστικά κέντρα και τις καπιταλιστικές χώρες (Νότου και Βορρά, σοσιαλδημοκρατικών και φιλελεύθερων), που εντείνουν τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους κι επεμβάσεις, που φέρνουν νέα δεινά, κατατρεγμούς και προσφυγιά για τους λαούς.

Οι λαοί μπορούν να συνειδητοποιήσουν πως μηχανισμοί όπως το ΙΣΙΣ κι η αποκρουστική δράση τους, που χρηματοδοτήθηκε και στηρίχθηκε από τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και τους συμμάχους τους στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, αποτελούν το πρόσχημα για την ένταση των μέτρων καταστολής από την ΕΕ και τις κυβερνήσεις της. 

Στις μέρες μας το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος για την έξοδο από την ΕΕ έχει βγάλει στην επιφάνεια αντιθέσεις ανάμεσα σε διάφορα ιμπεριαλιστικά κέντρα σχετικά με το μέλλον και την προοπτική της ΕΕ. Κυρίαρχο ζήτημα στην αντιπαράθεση στο εσωτερικό της ευρωζώνης και της ΕΕ   παραμένει το μείγμα αστικής διαχείρισης, ανάμεσα στη δημοσιονομική σταθερότητα και έλεγχο των κρατών-μελών από τους μηχανισμούς της ΕΕ από τη μία και την χαλάρωση της δημοσιονομικής προσαρμογής, ώστε να απελευθερωθούν κρατικοί πόροι για την στήριξη των μονοπωλίων από την άλλη. Αυτή η αντιπαράθεση είναι ξένη προς τα λαϊκά συμφέροντα γιατί και στις δύο εκδοχές ζημιωμένοι είναι η εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα αφού ως  προϋπόθεση έχουν την ένταση της αντιλαϊκής επίθεσης.

Οι κυβερνήσεις της παλιάς και νέας σοσιαλδημοκρατίας στην Ευρώπη χρησιμοποιούν αποπροσανατολιστικά το σύνθημα "όχι στη λιτότητα" . το σύνθημα αυτό δεν έχει σχέση με την ανάσχεση ή ανατροπή των βάρβαρων αντεργατικών μέτρων, την ανακούφιση του λαού, αντίθετα, αφορά τη στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων με επιπλέον ζεστό χρήμα. Αυτό αποδεικνύει και το γεγονός ότι αυτές οι κυβερνήσεις, όπως και οι φιλελεύθερες προωθούν νέα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα σε Ελλάδα, Γαλλία, Ιταλία, Πορτογαλία, Ισπανία, Κύπρο προκειμένου να εξοικονομήσουν χρηματοδότηση για λογαριασμό του μεγάλου κεφαλαίου.

Όσες Σύνοδοι και συνάξεις Κορυφής, ανάμεσα στους "επικεφαλής των χωρών του Νότου" κι αν γίνουν, όσες μεγαλοστομίες για "επανεκκίνηση της ΕΕ" κι αν ειπωθούν, η ΕΕ δεν μπορεί να γίνει φιλολαϊκή, μόνο χειρότερη για τους λαούς γίνεται, ούτε άλλωστε εξανθρωπίζεται το καπιταλιστικό σύστημα, που αυτή υπηρετεί.

Η ελπίδα βρίσκεται στην πάλη των λαών για την ανατροπή τους!»

 

 
 
 
 
JSN ImageShow by JoomlaShine.com
 
Copyright © 2011 kke.gr