Αντιιμπεριαλιστική Δράση

article thumbnailΑνακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ - Πυκνώνουν τα σύννεφα του ιμπεριαλιστικού πολέμου. Καμία εμπλοκή! Καμιά συμμετοχή!

1. Η καπιταλιστική κρίση, οι δυσκολίες στη διαχείρισή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ιδιαίτερα στην Ευρωζώνη, αλλά και στις ΗΠΑ, οι συνέπειές της ακόμη και στις καπιταλιστικές οικονομίες που εξακολουθούν να έχουν προς το   .... 

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για τα 70 χρόνια από τη ρίψη ατομικών βομβών στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι (06/08/2015)
Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα από την 35η Μαραθώνια πορεία ειρήνης (17/05/2015)
Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για τη συνάντηση του Υπ. Εθνικής Άμυνας με τον ομόλογό του στις ΗΠΑ (22/08/2014)
Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για τους νέους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ στο Ιράκ (08/08/2014)
Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για τα 69 χρόνια από τη ρίψη ατομικών βομβών στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι (06/08/2014)
Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα από το συλλαλητήριο του ΚΚΕ και της ΚΝΕ ενάντια στο νέο αιματοκύλισμα του λαού της Παλαιστίνης (17/07/2014)
Αποσπάσματα από την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στο 23ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ στο Στόμιο της Λάρισας (05/07/2014)
Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα από την κινητοποίηση της ΚΝΕ στο Στρατηγείο της ΕΕ στη Λάρισα (05/07/2014)
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ : Καταδίκη της πολεμικής επέμβασης του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία (05/02/2014)
Επιστολή της Κ.Ο. του ΚΚΕ προς τον Πρόεδρου της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων για την επέμβαση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία (23/01/2014)
Η δράση ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο αποτελεί για την εργατική τάξη ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα και άρα είναι βασικό στοιχείο της πάλης των κομμουνιστών.    Ολόκληρο το κείμενο...
 
Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για την ιμπεριαλιστική επέμβαση στο Μάλι
14/01/13

Η κλιμάκωση της  ιμπεριαλιστικής  επέμβασης στο Μάλι, και ιδιαίτερα  ο απροκάλυπτος  ρόλος της δήθεν  «προοδευτικής» Γαλλικής κυβέρνησης Ολάντ - φορέας «του νέου ανέμου» στην Ευρώπη όπως προεκλογικά ισχυρίζονταν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ- πρέπει να προβληματίσουν σοβαρά κάθε εργαζόμενο και νέο.

Είναι φανερό δια γυμνού οφθαλμού ότι αιτία των δεινών του λαού του Μάλι -που θα βιώσουν οξυμμένα τόσο μέσα στη χώρα τους όσο και ως πρόσφυγες στο εξωτερικό- είναι οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί για τον σημαντικό του πλούτο. Το Μάλι είναι ο 3ος παραγωγός χρυσού στην Αφρική, ενώ στο Βορρά -επίκεντρο της διαμάχης- διαθέτει σημαντικά αποθέματα ουρανίου τα οποία εκμεταλλεύονται Γαλλικές πολυεθνικές.

Το γεγονός ότι αυτά συμβαίνουν σε μια χώρα που ήταν και είναι βασικός εταίρος και πυλώνας στις «αντιτρομοκρατικές» πρωτοβουλίες των ΗΠΑ στην περιοχή αποδείχνει επίσης περίτρανα ότι η ενσωμάτωση στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και τις δομές των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ αποτελούν απειλή για την ειρήνη και την ασφάλεια των λαών και όχι παράγοντα σταθερότητας όπως διατείνονται οι δυνάμεις του κεφαλαίου διεθνώς και στη χώρα μας.

Το ΚΚΕ καταδικάζει την  κλιμακούμενη ξένη στρατιωτική επέμβαση στη χώρα, με ή χωρίς την σφραγίδα του ΟΗΕ, απορρίπτει τις ιμπεριαλιστικές προφάσεις για τη νομιμοποίησή της. Εκφράζει την αλληλεγγύη του με το δικαίωμα των λαϊκών στρωμάτων του Μάλι να καθορίζουν την τύχη της πατρίδας τους.

 
 
 
 
JSN ImageShow by JoomlaShine.com
 
Copyright © 2011 kke.gr