Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για την προκλητική επέκταση των κυρώσεων σε στελέχη του ΚΚΕ από την κυβέρνηση της Ουκρανίας
08/12/16

Με μια προκλητική απόφαση ο Πρόεδρος της Ουκρανίας επέκτεινε για ακόμα ένα χρόνο το προεδρικό του διάταγμα, που επιβάλλει κυρώσεις για δήθεν ενέργειες κατά της Ουκρανίας σε βάρος των στελεχών του ΚΚΕ Σωτήρη Ζαριανόπουλο, ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Γιώργο Λαμπρούλη, βουλευτή του ΚΚΕ και Γιώργο Μαγγανά, στέλεχος του ΚΚΕ, μαζί με εκατοντάδες νομικά και φυσικά πρόσωπα. Την απόφαση αυτή είχε καταγγείλει αποφασιστικά το ΚΚΕ με συγκεντρώσεις, διαβήματα διαμαρτυρίας στην ουκρανική κυβέρνηση, ενώ συνδικάτα και μαζικοί φορείς την είχαν επίσης καταδικάσει.

Ως γνωστόν, τα στελέχη του ΚΚΕ, αξιοποιώντας πρόσκληση των λεγόμενων «Λαϊκών Δημοκρατιών» του Ντονμπάς, είχαν πάει ως «παρατηρητές» στις εκλογές, που είχαν γίνει εκεί το Νοέμβρη του 2014.

Το περιεχόμενο των «κατηγοριών» της ουκρανικής Κυβέρνησης στοχοποιώντας τα στελέχη του ΚΚΕ, αφορά απαράδεκτες κι ανυπόστατες κατηγορίες, όπως μεταξύ άλλων κατηγορίες για στήριξη της «τρομοκρατίας» και ενέργειες κατά των «εθνικών συμφερόντων και της εδαφικής ακεραιότητας» της Ουκρανίας.

Συνιστά μεγάλη πρόκληση το ότι κατηγορούνται για διάλυση της Ουκρανίας τα στελέχη του ΚΚΕ, όπως κι άλλοι δημόσιοι παράγοντες από διάφορες χώρες του κόσμου, επειδή παραβρέθηκαν ως «παρατηρητές» σε μια εκλογική διαδικασία. Πολύ περισσότερο όταν αυτές οι κατηγορίες εξαπολύονται από τις αντιδραστικές δυνάμεις, που έχοντας την πλήρη στήριξη των ΗΠΑ, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ αναρριχήθηκαν στην κυβέρνηση με τη στήριξη ακόμη και φασιστικών δυνάμεων και φέρουν μεγάλες ευθύνες για το μακελειό και το διαμελισμό της Ουκρανίας, που αποτελεί συνέπεια των σφοδρών καπιταλιστικών ανταγωνισμών για τον έλεγχο της ενέργειας. Η εν λόγω απόφαση συνιστά άλλο ένα διαπιστευτήριο αντιδραστικότητας της κυβέρνησης της Ουκρανίας, προκειμένου αυτή να ενταχθεί στις ιμπεριαλιστικές ενώσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Το ΚΚΕ καταδικάζει την απαράδεκτη απόφαση του Προέδρου της Ουκρανίας σε βάρος των στελεχών του, όπως και την επέκτασή της για ένα ακόμα χρόνο κι απαιτεί την άμεση απόσυρσή της.

 
 
 
 
JSN ImageShow by JoomlaShine.com
 
Copyright © 2011 kke.gr