Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για τις προκλητικές απειλές του προέδρου των ΗΠΑ προς τη Βενεζουέλα
14/08/17

Το ΚΚΕ καταγγέλλει τις προκλητικές  απειλές του προέδρου των ΗΠΑ Ντ. Τραμπ, περί δυνατότητας στρατιωτικής επίθεσης στη Βενεζουέλα. Εκφράζει τη διεθνιστική του αλληλεγγύη στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα της Βενεζουέλας. Οι εξελίξεις στη χώρα αυτή είναι υπόθεση του λαού της, ο οποίος είναι  η μόνη δύναμη, που μπορεί να δώσει λύση στα οξυμμένα προβλήματα στη χώρα αυτή στο δρόμο της ανατροπής, της κατάργησης της βάσης που γεννάει την ανεργία, τη φτώχεια,  την καπιταλιστική εκμετάλλευση.

Οι απειλές σε βάρος της Βενεζουέλας,  όπως και οι απειλές κατά της Βόρειας Κορέας, είναι πολύ επικίνδυνες, συνδέονται με την όξυνση των ενδοιμπεριαλιστικών αντιθέσεων και τη γνωστή ιμπεριαλιστική πρακτική της κατασκευής και χρησιμοποίησης προσχημάτων,  όπως έκαναν οι ΗΠΑ με τους άλλους συμμάχους τους,  στους προηγουμένους πολέμους και επεμβάσεις.

Τα συμφέροντα του λαού μας και των άλλων λαών αναδεικνύουν την αναγκαιότητα της έντασης της πάλης κατά των ιμπεριαλιστικών απειλών, επεμβάσεων και πολέμων.

Η δύναμη βρίσκεται στον αντιμονοπωλιακό αντικαπιταλιστικό αγώνα για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας,  για τη νέα σοσιαλιστική κοινωνία.

 
 
 
 
JSN ImageShow by JoomlaShine.com
 
Copyright © 2011 kke.gr