Δελτίο Τύπου από τη συνάντηση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα με το βουλευτή & επικεφαλής του Κοινού Ψηφοδελτίου στη βουλή του Ισραήλ Αϊμαν Αουντε
22/05/17

Ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε στην  έδρα της ΚΕ με τον Αϊμαν  Αουντε, βουλευτή και επικεφαλής του Κοινού ψηφοδελτίου στη Βουλή του Ισραήλ, στο οποίο έχει ενταχθεί και το "Χαντάς", οργάνωση όπου, μεταξύ άλλων, συμμετέχει και το ΚΚ Ισραήλ. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Σαλάμ Μπιλάλ, μέλος της ΚΕ του ΚΚ Ισραήλ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκαν οι επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχή και το παλαιστινιακό πρόβλημα, ανταλλάχθηκαν απόψεις και εκφράστηκε η σύμφωνη θέση για την αναγκαιότητα της κοινής πάλης των λαών  και την ένταση των προσπαθειών για την ενίσχυση της διεθνιστικής αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό και στους Παλαιστίνιους,  που ζούν στο Ισραήλ.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας αναφέρθηκε στις πολύχρονες συντροφικές σχέσεις του ΚΚΕ με το ΚΚ Ισραήλ, ενημέρωσε για την πλούσια  δράση του ΚΚΕ στο πλευρό του λαού της Παλαιστίνης και εξέφρασε την αντίθεση του κόμματος στην πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που δυναμώνει τις πολιτικό -στρατιωτικές σχέσεις με την Ισραηλινή κυβέρνηση.

Αναφέρθηκε στην απαίτηση του ΚΚΕ για αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους από την ελληνική κυβέρνηση και επανέλαβε τις σταθερές θέσεις του κόμματος ενάντια στην Ισραηλινή κατοχή, για ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ καυτηρίασε το νομοσχέδιο που προωθήθηκε στην Ισραηλινή βουλή και προβλέπει τη λήψη αντιδραστικών μέτρων κατά των δικαιωμάτων των Παλαιστινίων που ζούνε στο Ισραήλ και ιδιαίτερα για την προσπάθεια κατάργησης της Αραβικής  γλώσσας, ως δεύτερης επίσημης γλώσσας του κράτους.    

 
 
 
 
JSN ImageShow by JoomlaShine.com
 
Copyright © 2011 kke.gr