Δελτίο Τύπου από τη συνάντηση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα με τον Πρέσβη της Παλαιστίνης [13/2/2017]
Δευτέρα, 13 Φεβρουάριος 2017

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε, σήμερα Δευτέρα 13 Φλεβάρη, στον Περισσό, με τον Πρέσβη του κράτους της Παλαιστίνης κ. Μαρουάν Τουμπάσι.

Ο κ. πρέσβης ενημέρωσε την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ για τις εξελίξεις στην Παλαιστίνη, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο πρόβλημα της επέκτασης των Ισραηλινών εποικισμών και την επικίνδυνη κατάσταση που διαμορφώνουν στα παλαιστινιακά εδάφη και ευχαρίστησε το ΚΚΕ για την διεθνιστική του αλληλεγγύη, τη στήριξη της πάλης του Παλαιστινιακού λαού.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας αναφέρθηκε στις εξελίξεις στην περιοχή και την αναγκαιότητα της έντασης της κοινής πάλης των λαών ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις και ενημέρωσε για τη δράση του ΚΚΕ.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ καταδίκασε την Ισραηλινή κατοχή, την πρόσφατη απόφαση της βουλής του Ισραήλ για την επέκταση των εποικισμών και καυτηρίασε την θέση των ΗΠΑ για μεταφορά της Αμερικάνικης πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ.

Επίσης, τόνισε ότι το ΚΚΕ θα πάρει νέες πρωτοβουλίες την επόμενη περίοδο, στη βουλή και την ευρωβουλή, μέσα στο μαζικό κίνημα, ενάντια στους εποικισμούς και θα  συμβάλλει στην συνέχιση των κινητοποιήσεων, για ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος, στα σύνορα του 1967 , με πρωτεύουσα την Α. Ιερουσαλήμ, με το λαό κυρίαρχο. 

 
 
 
 
JSN ImageShow by JoomlaShine.com
 
Copyright © 2011 kke.gr