ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΑΚΕΛ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΟΥΡΤΕΛΛΑΡΗ
03/08/18

Το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ απέστειλε στο ΑΚΕΛ το παρακάτω μήνυμα για το θάνατο του σ. Χρίστου Κουρτελλάρη.


"Αγαπητοί σύντροφοι,

Πληροφορηθήκαμε με θλίψη την είδηση του θανάτου του σ. Χρίστου Κουρτελλάρη, ιστορικού στελέχους του Κόμματός σας και βετεράνου αγωνιστή του λαϊκού κινήματος της Κύπρου. Εκ μέρους του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας (ΚΚΕ), λάβετε τα θερμά μας συλλυπητήρια για την απώλεια του σ. Κουρτελλάρη.

Ο σ. Χρίστος Κουρτελλάρης από πολύ νεαρή ηλικία συνδέθηκε με το εργατικό-λαϊκό κίνημα και με το Κομμουνιστικό Κόμμα Κύπρου. Κατατάχτηκε εθελοντής στην πάλη ενάντια στο ναζισμό-φασισμό, για χρόνια αγωνίστηκε από τις επάλξεις του αγροτικού κινήματος της Κύπρου, από υπεύθυνες θέσεις, έχοντας την ευθύνη του Γενικού Γραμματέα της Ένωσης Κυπρίων Αγροτών και για 4 θητείες ήταν βουλευτής Κερύνειας. Αναδείχτηκε σε ηγετικό στέλεχος του ΑΚΕΛ, μέλος της Κεντρικής του Επιτροπής και του Πολιτικού του Γραφείου.

Ο σ. Χρίστος Κουρτελλάρης με αταλάντευτη σταθερότητα πάλεψε για μία Κύπρο ενωμένη, ελεύθερη, χωρίς στρατούς κατοχής, για μια κοινωνία χωρίς την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο κι έδωσε μέχρι τέλους σταθερό παρόν σε όλους τους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες προς όφελος της εργατικής τάξης και του λαού της χώρας σας.

Αγαπητοί σύντροφοι,

Σας παρακαλούμε να μεταβιβάσετε στους οικείους του τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια.

Με συντροφικούς χαιρετισμούς

Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ"

 
 
 
 
JSN ImageShow by JoomlaShine.com
 
Copyright © 2011 kke.gr