Ψήφισμα της Ευρωπαϊκής Κομμουνιστικής Πρωτοβουλίας για τα εβδομηντάχρονα της αντιφασιστικής νίκης των λαών
11/05/15

H Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Πρωτοβουλία κατά τη συνεδρίαση της Γραμματείας της, στην Αθήνα στις 8/9, προχώρησε στην έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος για την 70η επέτειο της Μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών:

«Πριν από 70 χρόνια, ξημερώνοντας 9η Μάη του 1945, η φερόμενη ως ανίκητη Γερμανία συνθηκολογούσε άνευ όρων. Ο Κόκκινος Στρατός συντρίβοντας το φασισμό, ύψωνε ψηλά στο Βερολίνο την κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο.

Η Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Πρωτοβουλία τιμά τους πάνω από 20 εκατομμύρια νεκρούς της Σοβιετικής Ένωσης, όλους όσοι θυσιάστηκαν, έμειναν ανάπηροι στα πεδία των μαχών, συνέβαλλαν με αυτοθυσία και ηρωισμό στην ήττα του φασισμού. Σημειώνει τον πρωτοπόρο ρόλο και την καθοριστική συμβολή των Κομμουνιστικών Κομμάτων σε όλο τον κόσμο στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα.

Τιμούμε και υπερασπιζόμαστε από το ψέμα και την ανιστόρητη διαστρέβλωση, την ανυπέρβλητη προσφορά της ΕΣΣΔ και του σοσιαλισμού, τον αγώνα των κομμουνιστών. Οι λαοί της Ευρώπης σήμερα είναι ανάγκη να απορρίψουν την προκλητική και ανιστόρητη επιδίωξη της ΕΕ και των κυβερνήσεών της να εξισώσουν τον κομμουνισμό με το τέρας του φασισμού. Να καταδικάσουν την επίθεση που έχουν εξαπολύσει οι δυνάμεις του κεφαλαίου προωθώντας τον αντικομμουνισμό, τις διώξεις και απαγορεύσεις της δράσης των κομμουνιστικών κομμάτων, τις δίκες εναντίον κομμουνιστών, τις απαγορεύσεις των κομμουνιστικών συμβόλων και της διάδοσης των κομμουνιστικών ιδεών, όπως έγινε πρόσφατα στην Ουκρανία, προσβάλλοντας την μνήμη των αγωνιστών της Μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των λαών. Συνιστά δε μέγιστη πρόκληση η απόδοση τιμών στους συνεργάτες των Ναζί και τους πολιτικούς απογόνους τους. Ο μαζικός εορτασμός της Αντιφασιστικής Νίκης είναι καρφί στο μάτι της ΕΕ και των καπιταλιστών που επιχειρούν μάταια να μετατρέψουν την ημέρα αυτή σε δήθεν "Μέρα της Ευρώπης". Η ιστορία της Μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των λαών δεν θα ξαναγραφτεί.

Αποδείχθηκε περίτρανα τότε και επιβεβαιώνεται και σήμερα, ότι ο φασισμός γεννιέται και θρέφεται από το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα, είναι η πιο ακραία μορφή εξουσίας των μονοπωλίων που στηρίζεται και αυτή στην καπιταλιστική εκμετάλλευση. Η φασιστική - ναζιστική ιδεολογία είναι εγκληματική από την ίδια της τη φύση. Αυτό αποδεικνύουν τα φρικιαστικά εγκλήματα των ναζί στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, οι μαζικές δολοφονίες και διώξεις, τα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, η εγκληματική δράση ταγμάτων εφόδου σε βάρος κομμουνιστών, άλλων αντιφασιστών, μεταναστών. Ιδιαίτερα η νεολαία, από όλα τα παραπάνω, μπορεί να αντλήσει σημαντικά ιστορικά διδάγματα.

Οι λαοί σήμερα υποφέρουν από τη βάρβαρη αντεργατική επίθεση του κεφαλαίου, προκειμένου αυτό να ξεπεράσει την κρίση του, εν μέσω οξυμμένων ανταγωνισμών. Βιώνουν νέους κινδύνους ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων που πρωτοστατούν ΕΕ, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ. Ο αντίπαλος τους δεν είναι άλλος από τα μονοπώλια, οι ενώσεις τους κι η εξουσία τους. Το μέλλον και η προοπτική τους είναι ο αγώνας για την απελευθέρωση της εργατικής τάξης από τα δεσμά της εκμετάλλευσης. Εβδομήντα χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών τα διδάγματα από αυτήν ενισχύουν την ακλόνητη πεποίθησή μας ότι κομμουνισμός είναι ο νέος κόσμος.

ΖΗΤΩ Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ».

 

 
 
 
 
JSN ImageShow by JoomlaShine.com
 
Copyright © 2011 kke.gr