ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤ. ΜΕΣΟΓΕΙΟ
11/04/19

Το νομοσχέδιο, που κατέθεσαν Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές στην Αμερικανική Γερουσία, για την " Ασφάλεια και την Ενεργειακή Συνεργασία στην Ανατ. Μεσόγειο του 2019", αποτελεί ένα ακόμα εργαλείο του Αμερικανικού ιμπεριαλισμού για την επέκτασή του στην Ανατ. Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή. Στο κέντρο βρίσκεται ο ανταγωνισμός με τη Ρωσία και την Κίνα, το κυνήγι του κέρδους από την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων και τα παζάρια με την Τουρκία.

Το όψιμο ενδιαφέρον των Αμερικανών για την "καταγραφή των τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο" είναι ψεύτικο. Τα ΑμερικανοΝΑΤΟϊκά επιτελεία γνωρίζουν καλά τα σχετικά στοιχεία. Οι τουρκικές παραβιάσεις γίνονται "κάτω από τη μύτη τους", με την ανοχή τους και είναι γνωστό ότι το ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζει εθνικά σύνορα στο Αιγαίο.

Οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης δεν μπορούν να παραπλανήσουν το λαό μας. Το βασικό ζήτημα είναι ότι, με δική της ευθύνη, η χώρα μας έχει μετατραπεί σε αμερικανοΝΑΤΟϊκή βάση και σε "μεντεσέ" των ΗΠΑ. Κι αυτό όχι μόνο δεν εξασφαλίζει την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή της Ανατ. Μεσογείου, αλλά εμπλέκει το λαό μας και τους άλλους λαούς της περιοχής σε μεγάλες περιπέτειες.

 
 
 
 
JSN ImageShow by JoomlaShine.com
 
Copyright © 2011 kke.gr