Συνάντηση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα με αντιπροσωπεία του ΚΚ των Λαών Ισπανίας
22/10/16

Συνάντηση πραγματοποίησε σήμερα αντιπροσωπεία της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ με επικεφαλής το ΓΓ της ΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, με αντιπροσωπεία του Κομμουνιστικού Κόμματος των Λαών της Ισπανίας, στην οποία συμμετείχαν ο ΓΓ της ΚΕ Καρμέλο Σουάρες και το μέλος της Βίκτορ Λούκας, στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος, στον Περισσό.

Στη συνάντηση μεταξύ των δύο κομμάτων, που έχουν αναπτύξει στενές, συντροφικές σχέσεις και συνεργασία στο πλαίσιο του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος, έγινε αλληλοενημέρωση για τις εξελίξεις τόσο στην Ισπανία όσο και στην Ελλάδα. Ανταλλάχθηκε πείρα από την παρέμβαση και δράση των δύο κομμάτων για τα εργατικά-λαϊκά συμφέροντα, την ανάπτυξη του ταξικού αγώνα ενάντια στα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα που προωθούν η ΕΕ και οι κυβερνήσεις της και συνολικά στη στρατηγική του κεφαλαίου.

Σημειώθηκε ιδιαίτερα ο επιζήμιος ρόλος που διαδραματίζουν και στις δυο χώρες οι δυνάμεις της σύγχρονης εκδοχής της σοσιαλδημοκρατίας, του ΣΥΡΙΖΑ και των Ποδέμος. Ενώ στη συνάντηση εξετάστηκαν ζητήματα που αφορούν τις διεθνείς εξελίξεις, τους οξυνόμενους ανταγωνισμούς, τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και την ανάγκη ενίσχυσης της παρέμβασης και συντονισμένης απάντησης των κομμουνιστικών κομμάτων και των λαών.

 
 
 
 
JSN ImageShow by JoomlaShine.com
 
Copyright © 2011 kke.gr