Συνάντηση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα με αντιπροσωπεία του Κομμουνιστικού Κόμματος Παραγουάης
01/09/17

Ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, συναντήθηκε στην έδρα της ΚΕ, με αντιπροσωπεία της ηγεσίας του Κομμουνιστικού Κόμματος Παραγουάης, (ΚΚΠ)  στην οποία συμμετείχαν ο Νατζίμ Αμάντο, Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής και η Μίρτα Μαλντονάντο, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας της ΚΕ , υπεύθυνη για τη συνδικαλιστική δουλειά .

Η αντιπροσωπεία του ΚΚ Παραγουάης είναι προσκεκλημένη της  ΚΕ του ΚΚΕ, στα πλαίσια των στενών συντροφικών σχέσεων που έχουν αναπτύξει τα δύο κόμματα και κατά τη διάρκεια της παραμονή της στην Ελλάδα, συναντήθηκε με τμήματα της ΚΕ του κόμματος, την ΚΝΕ  και την Κομματική Οργάνωση Αττικής, επισκέφτηκε τα γραφεία του ΠΑΜΕ και συζήτησε με εκπροσώπους συνδικαλιστικών οργανώσεων και συνεχίζει  το σχετικό πρόγραμμα με επίσκεψη στη Λάρισα και τα Τρίκαλα που θα πάρει μέρος στην προφεστιβαλική εκδήλωση της ΚΝΕ.

Στη συνάντηση με το Γ.Γ της ΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα και το μέλος του Π.Γ.,  Γιώργο Μαρίνο, έγινε μια ουσιαστική συζήτηση σε πολύ συντροφικό κλίμα, ανταλλάχτηκαν απόψεις  για τη διεθνή κατάσταση, την κατάσταση στην Ελλάδα, την Παραγουάη, γενικότερα τη Λατινική Αμερική. Εξετάστηκε η πείρα των δύο κομμάτων στην πάλη για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα, την επίθεση του κεφαλαίου και την αντιλαϊκή πολιτική των αστικών κυβερνήσεων στις δύο χώρες, την πάλη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις.  

Ο Γ.Γ της ΚΕ του ΚΚΕ ενημέρωσε την αντιπροσωπεία του ΚΚΠ για τις αποφάσεις του 20ου συνεδρίου του κόμματος και το σχεδιασμό της δράσης του για την επόμενη περίοδο.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην σημασία της Οκτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης που συμπληρώνει εφέτος 100 χρόνια και στα επίκαιρα μηνύματα για την πάλη των ΚΚ, του εργατικού κινήματος διεθνώς, την αναγκαιότητα και επικαιρότητα του σοσιαλισμού.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συμφωνήθηκε να ενισχυθούν  πάρα πέρα οι διμερείς σχέσεις και η συνεργασία των δύο κομμάτων στο διεθνές κομμουνιστικό κίνημα. 

 

 
 
 
 
JSN ImageShow by JoomlaShine.com
 
Copyright © 2011 kke.gr