ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΑΣ
31/01/18

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών Κ. Μίχαλο, στην έδρα του Κόμματος. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, καθώς και ο Θανάσης Τζίμας, μέλος της ΚΕ, υπεύθυνος του τμήματος ΕΒΕ της ΚΕ.

Ο κ. Μίχαλος κατά τη διάρκεια της συνάντησης εστίασε στη σημασία μιας πολιτικής που θα συμβάλλει στη διαμόρφωση ενός μεγάλου αναπτυξιακού άλματος προκειμένου να ισχυροποιηθεί η ελληνική καπιταλιστική οικονομία. Αναφέρθηκε επίσης σε ζητήματα που σχετίζονται με τη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος και ιδίως στους λεγόμενους στρατηγικούς κακοπληρωτές. Επίσης αναφορά έκανε στις θέσεις του ΕΒΕΑ για την ανάγκη άρσης των capital controls, τη βελτίωση των όρων χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, την ανάγκη μείωσης των φορολογικών συντελεστών στο 15% για όλες τις επιχειρήσεις.

Από την πλευρά του ο Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, σ. Κουτσούμπας Δ., επισήμανε τον αντιλαϊκό χαρακτήρα του σημερινού δρόμου καπιταλιστικού ανάπτυξης και άσκησε κριτική στην πολιτική της κυβέρνησης περί "δίκαιης" ανάπτυξης, στην πολιτική υπερφορολόγησης των αυτοαπασχολούμενων, στην αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση. Εστίασε στα ριζικά διαφορετικά συμφέροντα των αυτοαπασχολούμενων και των πολύ μικρών επιχειρήσεων σε σχέση με αυτά των μεγάλων επιχειρηματικών μονοπωλιακών ομίλων, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τις προτάσεις του Κόμματος γι΄ αυτά τα ζητήματα.

 
 
 
 
JSN ImageShow by JoomlaShine.com
 
Copyright © 2011 kke.gr