Σχόλιο του Γραφείου Τύπου σχετικά με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για το «πάγωμα» των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών εισφορών
13/09/16

Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για «πάγωμα» των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών εισφορών ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων, δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα των συσσωρευμένων χρεών που έχει δημιουργηθεί στη διάρκεια των τελευταίων χρόνων. Όπως ομολόγησε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη τύπου στη ΔΕΘ, στόχος δεν είναι η ανακούφιση των αυτοαπασχολούμενων και η διαγραφή των χρεών τους, αφού αυτά παραμένουν ακέραια, αλλά να εξασφαλίσει ότι οι οφειλέτες θα συνεχίσουν να καταβάλλουν τις τρέχουσες εισφορές τους. Η μεγάλη πλειοψηφία, στις σημερινές συνθήκες παρατεταμένης κρίσης και κυριαρχίας των μονοπωλιακών ομίλων, θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει δυσβάσταχτα χρέη και νέα καθημερινά αδιέξοδα.

Το φιλολαϊκό προσωπείο που η κυβέρνηση επιδιώκει να καλλιεργήσει περί δίκαιης ανάπτυξης και ίσης κατανομής των βαρών, συντρίβεται κυριολεκτικά στην άγρια φορολόγηση που παραμένει για τους αυτοαπασχολούμενους από το πρώτο ευρώ, και στις χιλιάδες αναγκαστικές εκτελέσεις κατασχέσεων και πλειστηριασμών που αναμένεται να πολλαπλασιαστούν το επόμενο διάστημα.

 
 
 
 
JSN ImageShow by JoomlaShine.com
 
Copyright © 2011 kke.gr