ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ε.Ο. ΤΟΥ ΚΚΕ - ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΗΡΥΞΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ ΤΗΣ THOMAS COOK
25/09/19

Την πλήρη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των τουριστών από την κήρυξη πτώχευσης της "Thomas Cook" ζητά με ερώτησή της προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

Ο ευρωβουλευτής του Κόμματος Κώστας Παπαδάκης στην ερώτησή του αναφέρει συγκεκριμένα τα παρακάτω:

‘‘Στον αέρα είναι δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στην Ελλάδα, σε ξενοδοχεία στη Ρόδο και την Κρήτη, και σε άλλες χώρες μετά την κήρυξη πτώχευσης από τον τουριστικό όμιλο "Thomas Cook". Αυτοί που με μισθούς - ψίχουλα και εξαντλητικά ωράρια, χωρίς ρεπό, έβγαλαν τη σεζόν του καλοκαιριού, βρίσκονται τώρα αντιμέτωποι με τον κίνδυνο να μείνουν άνεργοι και μην πληρωθούν. Σε απόγνωση βρίσκονται και χιλιάδες τουρίστες που αφού ακριβοπλήρωσαν τις λίγες μέρες διακοπών τους βρίσκονται με το άγχος του πώς θα επιστρέψουν, ενώ καλούνται από ορισμένους ξενοδόχους ακόμη και να πληρώσουν ξανά για τη διαμονή τους.

Επιβεβαιώνεται συνολικά ότι ο δρόμος ανάπτυξης που υπηρετεί τα κέρδη των ομίλων όσο μεγάλοι κι αν είναι αυτοί, είτε μεγεθύνονται, είτε συγχωνεύονται, είτε πτωχεύουν, όχι μόνο δε διασφαλίζει τους εργαζόμενους αλλά σε κάθε περίπτωση είναι αυτοί που πληρώνουν το μάρμαρο. Σε αυτήν την αντιλαϊκή ρότα κινείται κι η κυβέρνηση της ΝΔ που στο πλαίσιο του αντεργατικού οπλοστασίου της ΕΕ και την προετοιμασία εδάφους προηγούμενα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, άμεσα εξέτασε την απαλλαγή των μεγαλοξενοδόχων από το τέλος διαμονής και ρυθμίσεις στην καταβολή του ΦΠΑ, αποδεικνύοντας ότι τα γρήγορα αντανακλαστικά της επιστρατεύονται μόνο για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.

Πώς τοποθετείται η Επιτροπή στην ανάγκη:

- να διασφαλιστούν άμεσα και χωρίς προϋποθέσεις τα πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων που υφίστανται τις συνέπειες;

- εξασφάλισης της διαμονής και της επιστροφής των τουριστών χωρίς καμία επιπλέον επιβάρυνσή τους;''.

 
 
 
 
JSN ImageShow by JoomlaShine.com
 
Copyright © 2011 kke.gr