ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ε.Ο. ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟΥ ΚΚ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
11/02/19

Την απαγόρευση της υποψηφιότητας του Α' Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚ Ουκρανίας, Πέτρο Σιμονένκο, για τις προεδρικές εκλογές της 31 Μάρτη από την ουκρανική κυβέρνηση καταγγέλλει με ερώτησή της προς την Ύπατη Εκπρόσωπο Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ Φ. Μογκερίνι η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

Ο ευρωβουλευτής του Κόμματος Κώστας Παπαδάκης αναφέρει στην ερώτησή του συγκεκριμένα τα παρακάτω:

«Η Ουκρανική κυβέρνηση και η ελεγχόμενη απ' αυτήν Εκλογική Επιτροπή απαγόρευσε την υποψηφιότητα του Α' Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚ Ουκρανίας, Πέτρο Σιμονένκο, στις προεδρικές εκλογές της 31 Μάρτη, εφαρμόζοντας το λεγόμενο νόμο της «αποκομμουνιστικοποίησης». Σύμφωνα με την αιτιολόγηση της Εκλογικής Επιτροπής, απαγορεύεται να είναι υποψήφιοι για την Προεδρία της Ουκρανίας άτομα και κόμματα που προπαγανδίζουν τον κομμουνισμό. Για τη μεθόδευση της αντικομμουνιστικής τους απόφασής χρησιμοποιούν ως πρόσχημα την απαγόρευση του εθνικοσοσιαλισμού και των συμβόλων του. Ο αντικομουνιστικός νόμος δεν εμπόδισε βέβαια την κυβέρνηση Ποροσένκο να καθιερώσει ως εθνική αργία τη μέρα γέννησης του διαβόητου εγκληματία Στέπαν Μπαντέρα, Ουκρανού συνεργάτη των ναζί και των SS, ούτε τη συμμετοχή κυβερνητικών στελεχών σε «διαδηλώσεις» νεοναζιστικών ομάδων.

Δεδομένου ότι η αντιδραστική Ουκρανική κυβέρνηση αναρριχήθηκε πραξικοπηματικά στην εξουσία με την ανοιχτή επέμβαση και στήριξη της ΕΕ, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, καθώς και με τη στήριξη φασιστικών δυνάμεων και συνεχίζει να απολαμβάνει την πολύμορφη στήριξη της ΕΕ, ερωτάται η Ύπατη Εκπρόσωπος:

Πώς τοποθετείται στην απαγόρευση της υποψηφιότητας του Α' Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚ Ουκρανίας, Πέτρο Σιμονένκο, και συνολικά στην εκστρατεία και στις διώξεις που έχει εξαπολύσει η ουκρανική κυβέρνηση ενάντια στους κομμουνιστές, καταπατώντας βάναυσα τα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες του λαού της Ουκρανίας;».

 
 
 
 
JSN ImageShow by JoomlaShine.com
 
Copyright © 2011 kke.gr