ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΑΜΕΣΕΣ "ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΕΠΑΝΕΝΩΣΕΙΣ" ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
08/11/17

Την άμεση «οικογενειακή επανένωση» προσφύγων και μεταναστών που είναι εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα με τους στενούς συγγενείς τους που βρίσκονται σε άλλα κράτη, ζητά με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης.

Στην ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ αναφέρονται συγκεκριμένα τα παρακάτω:

«Σε απεργία πείνας στην πλατεία Συντάγματος βρίσκονται πρόσφυγες που έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα υπομένοντας το μαρτύριο της πολύμηνης αναμονής για «οικογενειακή επανένωση» με τους στενούς συγγενείς τους που βρίσκονται ήδη σε άλλα κράτη. Αυτή η απαράδεκτη κατάσταση αναδείχθηκε και με τον πιο τραγικό τρόπο μετά την πρόσφατη εγκληματική ρατσιστική επίθεση στο σπίτι ενός 11χρονου παιδιού οικογένειας «υπό επανένωση». Είναι χαρακτηριστικό ότι οι «οικογενειακές επανενώσεις» με τη σταγόνα (70 άτομα κάθε μήνα) που συμφώνησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τη γερμανική κυβέρνηση έχουν ως αποτέλεσμα τουλάχιστον 2500 άτομα να βρίσκονται στην αναμονή για τη μεταφορά τους στο πλαίσιο της «οικογενειακής επανένωσης».

Η απαράδεκτη συμφωνία με τη Γερμανία, η συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας και ο αντιδραστικός Κανονισμός του Δουβλίνου είναι η πολιτική που καταστρώνουν και εφαρμόζουν από κοινού η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και η ΕΕ παρά το ότι εμφανίζονται υποκριτικά και προκλητικά να συμπάσχουν δήθεν με το δράμα των προσφύγων και των μεταναστών. Είναι αυτή η πολιτική που οδηγεί στον εγκλωβισμό τους στην Ελλάδα και δημιουργεί τις συνθήκες για τις απαράδεκτες ρατσιστικές, ξενοφοβικές, εγκληματικές επιθέσεις.

Ερωτάται η Ευρ. Επιτροπή:

Πώς τοποθετείται στο αίτημα να επανενωθούν άμεσα οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που είναι εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα με τους στενούς συγγενείς τους που βρίσκονται ήδη σε άλλα κράτη χωρίς το όριο των 70 ατόμων ανά μήνα και χωρίς κανένα περιορισμό;».

 
 
 
 
JSN ImageShow by JoomlaShine.com
 
Copyright © 2011 kke.gr