Ερώτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για τα νέα αντιλαϊκά μέτρα συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ - ΕΕ - ΔΝΤ
11/05/17

Τα δίχως τέλος αντιλαϊκά μέτρα που έχουν ως μόνο στόχο την ανάκαμψη της κερδοφορίας του κεφαλαίου καταδικάζει σε ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης. Στην ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ επισημαίνονται συγκεκριμένα τα παρακάτω:

«Η πολιτική των κυβερνήσεων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε συνεργασία με την ΕΕ και το ΔΝΤ, έχει επιβάλλει πολύ σκληρά αντιλαϊκά μέτρα. Πρόκειται για 20 και πάνω μειώσεις στις συντάξεις, κατά 40 ακόμα και 50%, μεγάλες περικοπές μισθών, κατάργηση ΣΣΕ και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, περικοπές επιδομάτων ανεργίας και πρόνοιας και δραματική υποβάθμιση των κοινωνικών υπηρεσιών. 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μαζί με το Κουαρτέτο προωθούν τώρα νέο πακέτο βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων μεταξύ των οποίων νέες μειώσεις στις συντάξεις από το 2019 και δραματική μείωση του αφορολόγητου ορίου από το 2020, με αβάσταχτες συνέπειες για εργαζόμενους και συνταξιούχους που διαπιστώνουν ότι οι μισθοί και οι συντάξεις τους εξανεμίζονται.

Στην πραγματικότητα οι προηγούμενες αντιλαϊκές επιθέσεις όπως και η τωρινή επίθεση έχουν ένα στόχο: την αύξηση της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας του μεγάλου κεφαλαίου, τη διαχείριση της κρίσης σε βάρος των εργαζομένων και των συνταξιούχων και τη διαμόρφωση του εδάφους, ώστε η ενδεχόμενη καπιταλιστική ανάπτυξη να προχωρήσει σε συνθήκες διάλυσης των μισθολογικών, εργασιακών, ασφαλιστικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Πώς τοποθετείται η ΕΕ ως συνδιαμορφωτής με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ των χωρίς τέλος αντιλαϊκών μέτρων :

-για τη δραματική κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα και οι συνταξιούχοι στην Ελλάδα και που επιδεινώνεται περαιτέρω από το νέο αντιλαϊκό πακέτο μέτρων στο όνομα της ανταγωνιστικότητας των επιχειρηματικών ομιλών;».
 
 
 
 
JSN ImageShow by JoomlaShine.com
 
Copyright © 2011 kke.gr