article thumbnailΟ αντιλαϊκός χαρακτήρας του Πολυετές Δημοσιονομικού Πλαισίου 2014 - 2020 και η στάση των κομμάτων

Η πολιτική συμφωνία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο (ΠΔΠ) - τον προϋπολογισμό της ΕΕ - για την περίοδο 2014 - 2020 επικυρώ  .... 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ε.Ο. ΤΟΥ ΚΚΕ - ΕΕ ΚΑΙ ΝΑΤΟ: ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ (12/06/2018)
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ε.Ο. ΤΟΥ ΚΚΕ - "ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΙΡΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ": ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΠΕΔΙΟ ΣΦΟΔΡΩΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ (12/06/2018)
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ε.Ο. ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΙΕΡΜΗΝΕΩΝ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ (12/06/2018)
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ε.Ο. ΤΟΥ ΚΚΕ - "ΕΜΒΑΘΥΝΣΗ ΟΝΕ": ΑΙΜΑΤΗΡΕΣ ΘΥΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ - ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΜΕΛΗ (12/06/2018)
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ε.Ο. ΤΟΥ ΚΚΕ - ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ: ΑΕΝΑΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ, ΚΟΜΙΣΙΟΝ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ (11/06/2018)
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ε.Ο. ΤΟΥ ΚΚΕ - ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ, ΤΑ ΤΕΙΧΗ ΚΑΙ ΟΙ ΦΡΑΧΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΣΕΝΓΚΕΝ (08/06/2018)
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ε.Ο. ΤΟΥ ΚΚΕ - ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ THN ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ (06/06/2018)
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ε.Ο. ΤΟΥ ΚΚΕ - ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ FACEBOOK (05/06/2018)
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ε.Ο. ΤΟΥ ΚΚΕ - ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ - ΨΙΧΟΥΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΣΕΙΣΜΟ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ (05/06/2018)
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ε.Ο. ΤΟΥ ΚΚΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΙΟΛΙΚΩΝ ΠΑΡΚΩΝ ΣΤΗ Ν. ΕΥΒΟΙΑ (05/06/2018)
Ερώτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για την ανάγκη για πλήρη κρατική εγγύηση των συντάξεων και των παροχών των δημόσιων ασφαλιστικών ταμείων
08/09/17

Την ανάγκη για πλήρη κρατική εγγύηση των συντάξεων και των παροχών των δημόσιων ασφαλιστικών ταμείων, τονίζει με ερώτησή του προς της Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος, καταγγέλλοντας ότι ΕΕ και αστικές κυβερνήσεις οδηγούν τους εργαζόμενους με την πολιτική που προωθούν σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες, που από τη μία μέρα στην άλλη πτωχεύουν (πχ International Life, ΑΣΠΙΣ κ.α).

Στην ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ αναφέρονται συγκεκριμένα τα παρακάτω:

«Μετά τις διαδοχικές περικοπές στις συντάξεις και τις αυξήσεις στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στην Ελλάδα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και την ΕΕ, αλλά και σε άλλα κράτη μέλη,  χιλιάδες νέοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο να μην συνταξιοδοτηθούν.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε πρόσφατα το λεγόμενο «πανευρωπαϊκό ατομικό συνταξιοδοτικό προϊόν»  (PEPP), ένα είδος «εκούσιας ατομικής σύνταξης» που φορτώνει στις πλάτες των εργαζομένων το βάρος της συνταξιοδοτικής ασφάλισής τους, εάν και εφόσον το πενιχρό εισόδημά τους το επιτρέπει. Ταυτόχρονα, μέσω της λεγόμενης «εναρμόνισης των συνταξιοδοτικών προϊόντων», ανοίγει νέες αγορές σε μια σειρά από επιχειρηματικούς ομίλους, όπως ασφαλιστικές εταιρείες, τράπεζες, επιχειρήσεις επενδύσεων, πολλαπλασιάζοντας τα κέρδη τους.

Είναι αποκαλυπτική η ομολογία  της Επιτροπής στην ανακοίνωσή της ότι  «το ΡΕΡΡ υποστηρίζει το στόχο της Ένωσης Κεφαλαιαγορών, που είναι η δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών για την απελευθέρωση χρηματοδοτικών πόρων, ώστε να μπορεί να υπάρξει ροή από τους αποταμιευτές της Ευρώπης προς τις επιχειρήσεις της Ευρώπης». Ακόμη περισσότερο δηλαδή ζεστό χρήμα θα δίνεται απευθείας ως χρηματοδότηση στα μονοπώλια.

Οι εξελίξεις αυτές όπως και οι κατευθύνσεις της ΕΕ για τα «επαγγελματικά ταμεία» επιβεβαιώνουν την πορεία κατεδάφισης του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος.

Με βάση τα παραπάνω:

Πώς τοποθετείται η Επιτροπή στο ότι οι παραπάνω κατευθύνσεις της ΕΕ και των κυβερνήσεων της αποδεικνύουν έμπρακτα ότι υπονομεύεται διαρκώς η ανάγκη των εργαζομένων για πλήρη κρατική εγγύηση των συντάξεών τους, των παροχών των δημόσιων ασφαλιστικών ταμείων και για επαρκή χρηματοδότησή τους;».
 
 
 
 
JSN ImageShow by JoomlaShine.com
 
Copyright © 2011 kke.gr