article thumbnailΟ αντιλαϊκός χαρακτήρας του Πολυετές Δημοσιονομικού Πλαισίου 2014 - 2020 και η στάση των κομμάτων

Η πολιτική συμφωνία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο (ΠΔΠ) - τον προϋπολογισμό της ΕΕ - για την περίοδο 2014 - 2020 επικυρώ  .... 

Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Άμεση άρση των απαράδεκτων περιορισμών του λεγόμενου «Ταμείου Αλληλεγγύης» της ΕΕ για να αποζημιωθούν οι πληγέντες της Δυτικής Αττικής και άλλων περιοχών (07/12/2017)
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΙΩΜΕΝΟΥ ΦΠΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ (05/12/2017)
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΚΚΕ Σ. ΖΑΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑ" (01/12/2017)
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΚΚΕ Κ. ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΥΕΜΕΝΗ (30/11/2017)
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ" (30/11/2017)
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΚΚΕ Κ. ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΛΗΓΕΝΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΜΕΣΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ (30/11/2017)
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΛΗΓΕΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΗ ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ (23/11/2017)
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΚΚΕ Σ. ΖΑΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΙΩΠΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΤΗΣ ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΑΦΟΡΩΝ (22/11/2017)
ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΛΑΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ-ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ-ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΔΙΚΑΙΕΣ ΑΞΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ (21/11/2017)
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΚΚΕ Σ. ΖΑΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΕΒΑΛΕ Η ΕΕ (21/11/2017)
Ερώτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για την ανάγκη για πλήρη κρατική εγγύηση των συντάξεων και των παροχών των δημόσιων ασφαλιστικών ταμείων
08/09/17

Την ανάγκη για πλήρη κρατική εγγύηση των συντάξεων και των παροχών των δημόσιων ασφαλιστικών ταμείων, τονίζει με ερώτησή του προς της Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος, καταγγέλλοντας ότι ΕΕ και αστικές κυβερνήσεις οδηγούν τους εργαζόμενους με την πολιτική που προωθούν σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες, που από τη μία μέρα στην άλλη πτωχεύουν (πχ International Life, ΑΣΠΙΣ κ.α).

Στην ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ αναφέρονται συγκεκριμένα τα παρακάτω:

«Μετά τις διαδοχικές περικοπές στις συντάξεις και τις αυξήσεις στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στην Ελλάδα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και την ΕΕ, αλλά και σε άλλα κράτη μέλη,  χιλιάδες νέοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο να μην συνταξιοδοτηθούν.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε πρόσφατα το λεγόμενο «πανευρωπαϊκό ατομικό συνταξιοδοτικό προϊόν»  (PEPP), ένα είδος «εκούσιας ατομικής σύνταξης» που φορτώνει στις πλάτες των εργαζομένων το βάρος της συνταξιοδοτικής ασφάλισής τους, εάν και εφόσον το πενιχρό εισόδημά τους το επιτρέπει. Ταυτόχρονα, μέσω της λεγόμενης «εναρμόνισης των συνταξιοδοτικών προϊόντων», ανοίγει νέες αγορές σε μια σειρά από επιχειρηματικούς ομίλους, όπως ασφαλιστικές εταιρείες, τράπεζες, επιχειρήσεις επενδύσεων, πολλαπλασιάζοντας τα κέρδη τους.

Είναι αποκαλυπτική η ομολογία  της Επιτροπής στην ανακοίνωσή της ότι  «το ΡΕΡΡ υποστηρίζει το στόχο της Ένωσης Κεφαλαιαγορών, που είναι η δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών για την απελευθέρωση χρηματοδοτικών πόρων, ώστε να μπορεί να υπάρξει ροή από τους αποταμιευτές της Ευρώπης προς τις επιχειρήσεις της Ευρώπης». Ακόμη περισσότερο δηλαδή ζεστό χρήμα θα δίνεται απευθείας ως χρηματοδότηση στα μονοπώλια.

Οι εξελίξεις αυτές όπως και οι κατευθύνσεις της ΕΕ για τα «επαγγελματικά ταμεία» επιβεβαιώνουν την πορεία κατεδάφισης του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος.

Με βάση τα παραπάνω:

Πώς τοποθετείται η Επιτροπή στο ότι οι παραπάνω κατευθύνσεις της ΕΕ και των κυβερνήσεων της αποδεικνύουν έμπρακτα ότι υπονομεύεται διαρκώς η ανάγκη των εργαζομένων για πλήρη κρατική εγγύηση των συντάξεών τους, των παροχών των δημόσιων ασφαλιστικών ταμείων και για επαρκή χρηματοδότησή τους;».
 
 
 
 
JSN ImageShow by JoomlaShine.com
 
Copyright © 2011 kke.gr